Як та з чим носити клатч: 4 простих правила

image
2 Серпня 2019, 02:47
Поділитися:

Порадами ділиться Олексій Мельниченко, дизайнер, модельєр, директор магазину lim.ua

Клатчі не втрачають актуальність вже кілька десятків років. Вони здатні не тільки прикрасити наряд, але і стати провідним елементом образу. Якщо правильно вибрати цей аксесуар, він стане універсальним доповненням майже до будь-якого одягу. Головне, врахувати закони стилю.

Пояснення тому, як носити клатч, ховається в походженні назви цієї маленької сумочки. Її дослівний переклад – «хапати». Класичні моделі необхідно щільно охоплювати долонею біля основи і притискати до стегна.

Правда, цей принцип залежить від конкретної моделі. Великі сумочки затискають під пахвою, а якщо аксесуар доповнений ремінцем, краще носити клатч на ланцюжку, перекинуту через плече. Так звільняться руки, і не доведеться хвилюватися, що можна випадково забути або втратити сумочку.

Однак зручність – далеко не ключовий момент у виборі клатча. Моделі на ремінці підійдуть, в основному, для повсякденного способу. А для походу в клуб або на вечірку краще віддати перевагу «класику».

Суворих законів поєднання аксесуара з одягом немає. Варто лише стежити, щоб сумочка гармонійно вписалася в образ. Але все ж є кілька правил, як правильно носити клатч:

Клатч можна носити з будь-яким нарядом. Єдиний виняток – одяг в спортивному і народному стилях.
Відтінок сумочки повинен бути схожим з кольором одягу або, навпаки, різко контрастувати з нею. Не можна поєднувати схожі кольори з однієї палітри: наприклад, рожеве плаття і бордовий клатч.
Якщо клатч контрастного кольору, його необхідно доповнити ще одним аксесуаром того ж відтінку. Наприклад, ремінцем, шарфиком або туфлямі.
Чем більше дрібних деталей і прикрас на одязі, тим менше їх повинно бути на сумочці. І навпаки.

Дотримуючись цих простих правил ви ніколи не будете виглядати по-чудернацьки, а ще й підкреслите свій смак!

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама