Як створити ставок власними руками

image
30 Червня 2020, 13:45
Поділитися:

Дивитись відео на сайті

Найбільше в літню спеку кортить бути поблизу води. Особливо якщо більшість часу проводиш у місті, де навіть натяк на воду освіжає й бадьорить. Плескіт води розслаблює та заспокоює, посилюючи відчуття єднання з природою. Тому багато хто сьогодні прагне створювати водні об’єкти навіть на невеличких ділянках поблизу дому.

Але коли створюєш штучний ставок уперше, дуже складно уникнути помилок. Виникає багато запитань: де його розташувати у себе на ділянці, з яких матеріалів зробити, якого розміру чи якої форми він має бути? Щоби полегшити втілення задуму в життя, ірпінське ТОВ «Планета Пластик» створило набір «Ставок своїми руками «Laguna».

Набір «Laguna» – справді універсальний продукт. Це ніби ви найняли ландшафтного дизайнера, і він розробив вам дизайн ставка, виконав оформлення берегової лінії та намалював схему висадки рослин. Більше того, в наборі виробник пропонує сім різних форм і варіантів оформлення ставка. Вам потрібно лише чітко дотримуватись інструкції, що входить до набору, і ваш ставок гармонійно впишеться у ландшафт земельної ділянки.

Одна з суттєвих причин, чому варто обирати саме набір «Laguna» – це якісна спеціалізована плівка. Вона служитиме набагато довше, ніж звичайна. Тому якщо ви не плануєте найближчим часом ремонтувати чи переробляти свій ставок, «Планета Пластик» рекомендує використовувати спеціалізовану плівку, яка призначена саме для гідроізоляції. Це так звана геомембрана – плівка, створена для будівництва ставків чи басейнів. Виготовляється вона з лінійного поліетилену низької щільності й високого тиску. Це легкий, м’який і еластичний матеріал, але в той же час досить міцний та стійкий до розтягування й деформацій. Він добре витримує низьку температуру і забезпечує чудову гідроізоляцію, не пропускаючи воду та пару.

Технологам ТОВ «Планета Пластик» вдалося досягти зменшення товщини плівки з 500 до 350 мікронів без втрати міцності та досягти більшої стійкості до розривів і проколів. Завдяки меншій товщині матеріалу та покращеній еластичності з ним стало набагато легше працювати — тепер значно простіше вистелити плівкою котлован і уникнути при цьому складок та зморщок.

Окрім геомембрани до набору також входять геотекстиль, набір інструментів і каталог із детальною інструкцією. З її допомогою ви зможете власноруч створити свій ставок та цікаво його оформити.

Монтажний набір «Ставок своїми руками «Laguna» – це якісні комплектуючі, виготовлені з європейської сировини. Зробіть свій власний ставочок за вихідні!



Джерело: ITV