Як швидко та бюджетно позбутися мурах на городі: простий “народний” спосіб

image
16 Квітня 2024, 19:42
Поділитися:

Часто дачники та садівники стикаються з проблемами на ділянці, які оперативно потрібно вирішувати. Однією з найскладніших проблем є поселення мурах. Здавалося б, вони не кусають, не заважають, не створюють шуму на ділянці, але насправді ці крихітні комашки можуть знищити майже весь урожай на ділянці.

Щоб не використовувати “хімію”, можна скористатися народними методами. Наприклад, використати содо-сольовий розчин.

Для цього в 5 літрів води додаємо пачку соди і дві склянки солі. Все ретельно перемішуємо до розчинення, щоб вийшов лужний розчин.

Після цього робимо отвір у мурашнику і виливаємо туди всю рідину, після чого завалюємо мурашник землею або накриваємо плівкою.

Як швидко позбутися мурах, Freepik

При контакті мурахи з лужним середовищем, його оболонка починає руйнуватися, органи травлення і дихання паралізуються і мураха гине.

А від солі мурахи, що вижили, розбіжаться хто куди, подалі від вашого городу. Цей засіб абсолютно безпечний для ґрунту, оскільки сода розкислює ґрунт.

Але вирощувати на цьому клаптику землі протягом року нічого не вийде.

Можна й просто насипати в мурашник і по стежкам комах соду з сіллю, та розчин працюватиме швидше та ефективніше. Як бачите, метод дуже простий і бюджетний, тож якщо у вас на городі з’явились мурахи – обов’язково спробуйте.

Раніше ми писали про те, чим підживити малину навесні, щоб зібрати багатий врожай.

Досі не підписані на наш Telegram-канал “Головні новини Києва – 44.ua”? Скоріше долучайтесь, щоб завжди бути в курсі всіх подій та нічого не пропустити.

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua