Як садити та доглядати за баклажанами

image
16 Травня 2023, 20:37
Поділитися:


Про те як садитити та доглядати за баклажанами, розповідають “Хроніки Обухова”.

Як садити баклажани?

Перш за все, для успішного вирощування баклажанів необхідно підготувати ґрунт він має бути поживним і добре дренованим. А також ділянка має знаходитись на сонці і бути захищеною від поривів вітру.

В залежності від погодніх умов, посадку насіння баклажанів можна починати наприкінці квітня або на початку травня. Насіння треба розмістити на глибину близько 1,5 см. Коли рослини виростуть понад 16 см, їх можна пересаджувати у відкритий ґрунт.

Важливо висаджувати саджанці після стабілізації погоди, коли надворі зберігається температура 18 ºC. Тому, зазвичай, у відкритий грунт баклажини висаджують в червні.

Як доглядати за баклажанами?

Основними аспектами догляду за баклажанами є полив, підживлення і боротьба зі шкідниками.

В період активного росту баклажани потребують багато води – регулярний полив забезпечує достатню кількість води, необхідну для нормального функціонування рослини.

Орім цього, баклажани необхідно регулярно підживлювати. Для цього можна використовувати мінеральні добрива або компост.

Першу підгодівлю проводять приблизно через 2-3 тижні після висадки рослини у відкритий грунт. Надалі підгодовувати баклажани потрібно приблизно 1 раз в 15-20 днів.

Ще однією важливою деталлю є вчасна боротьба зі шкідниками. Найбільш поширеними вважаютья трипси та павуки-клещі. З ними можна боротися засобами для захисту рослин, що продаються в спеціалізованих магазинах.

Отже, на перший погляд, догляд за баклажанами не складний. Проте аби отримати гарний врожай потрібно рослині приділяти увагу регулярно.



Source link