Як реабілітувати стомованих хворих радилися у столиці

image
25 Липня 2019, 19:29
Поділитися:

Міську владу закликають зробити все можливе для покращення життя стомованих киян. Це люди, які  пережили важкі операції, але при належному догляді провадять звичайне життя. 

Про це йшлося під час Всекураїнського навчального семінару «Повернення до життя осіб з інвалідністю стомованих хворих через соціальну реабілітацію», що відбувся у Києві наприкінці червня.

Також медики зауважили, що сьогодні дуже незадовільне забезпечення людей зі стомою засобами догляду за стомою, виробами медичного призначення (сечо-калоприймачами та допоміжними засобами до них: пастами, присипками, серветками, поясами).  А забезпечення цими матеріалами є основою реабілітаційного процесу стомованих хворих.

Учасники семінару ухвалили резолюцію висновки якої направили Кабінету Міністрів, Мінстерству охорони здоров’я та органам охорони здоров’я у регіонах.

Зокрема із пропозиціями створити облік стомованих хворих у регіонах. І щороку, під час розподілу медичної субвенції та коштів місцевих бюджетів , ініціювати врахування індивідуальних потреб стомованих осіб, стосовно забезпечення засобами догляду за стомою.

Читай “Вечірку” в Telegram та Facebook

Джерело: Вечірній Київ