Як правильно обрати антисептик? – Макарів Діловий

image
20 Травня 2021, 03:21
Поділитися:

Сьогодні, у часи пандемії, нашими «кращими друзями» стали маска та антисептик. Як відомо, здоров’я кожної людини в його руках, а в умовах поширення коронавирусной інфекції не просто в руках, а виключно в чистих! Тому рекомендується частіше мити руки з милом не менше 30 секунд. Але, коли можливості помити руки просто немає або людина із сумнівом ставиться до ефективності простого миття рук, на допомогу приходять антисептики.
Маски та антисептичні засоби стали «кращими друзями» людини. І саме антисептиків зараз стало так багато, що часто людині просто важко визначитися з вибором. Тож зараз ми поговоримо про те, як краще обрати антисептик для рук та на що потрібно звертати увагу в першу чергу.
Але спершу розберемося, які види антисептиків існують, і які переваги містить кожен вид.

Гелі
Антисептики з гелевою консистенцією найбільш популярні в повсякденному використанні. Оскільки такі антисептики густіші, ніж рідкі, вони не проливаються в сумці і забезпечують більш рівномірне нанесення. Також гелеві антисептики мають кришку з дозатором, яка захищає від випадкового проливання і допомагає контролювати витрату засобу. Рекомендований час для розтирання гелю після нанесення – 15-30 секунд.
Спреї
Антисептичні спреї з розпилювачем містять високий відсоток спирту і саме такими засобами обробляють руки перед косметичними та медичними процедурами.
Завдяки специфічному дозатору антисептик рівномірно наноситься на руки. Такий антисептичний засіб швидко висихає і не приносить дискомфорту. До того ж після нанесення спиртового антисептика у вигляді спрею у вас не буде відчуття липкості.
Креми
Іншою формою випуску знезаражувальних засобів є креми з антибактеріальним ефектом. Вони створюють на шкірі рук захисний бар’єр, попереджаючи розмноження бактерій. Проте такі креми не захищають від вірусів, тому їх ефективність не настільки висока як у гелів-антисептиків або антисептиків у вигляді спрею. Але вони дбайливо піклуються про шкіру рук, не допускаючи мікропошкодження шкірного покриву. Такий засіб рекомендується наносити на руки після ретельної гігієнічної обробки.
Серветки
Більш універсальним засобом при дезінфекції можна вважати серветки. Серветки зручно використовувати для обробки рук і поверхонь гаджетів, клавіатури, мишки, керма і передньої панелі в автомобілі, а також дверних ручок, вимикачів та інших предметів.
То на що ж треба звертати увагу, коли обираєш хороший антисептик?
При виборі дезинфікуючого засобу завжди потрібно звертати увагу на збудників якої етіології він впливає. Якщо ви вибрали засіб з антибактеріальною дією, то майте на увазі, що в період підйому коронавірусу та інших вірусних інфекцій, він вам точно не допоможе, оскільки ефективний тільки проти бактерій. У такому разі краще вибирати такий засіб, який зможе знищити і бактерії, і віруси. Щоб зрозуміти, на яких збудників впливає засіб, досить уважно вивчити інструкцію.
Зверніть увагу на вміст спирту. До складу ефективного антисептика для рук повинно входити не менше 60-80% спирту. Менша кількість спирту просто не допоможе позбутися від вірусів і бактерій.

Джерело: Макарів Діловий