Як пожалітися на поліцейського у Борисполі

image
27 Березня 2022, 13:10
Поділитися:

Про порядок дій у випадку, якщо ви вважаєте неправомірними дії чи поведінку поліцейського, розповів під час прямого ефіру 17 лютого старший інспектор відділу моніторингу та аналітичного забезпечення патрульної поліції м. Бориспіль Олег Світайло. 

За його словами, найпростіше та найперше, що має зробити громадянин — поскаржитися на дії поліцейського, зателефонувавши на номер 102. Всі подібні дзвінки перевіряє відділ моніторингу. Так, призначається службове розслідування, перевіряються записи патрульних із портативних відеореєстраторів, провадяться інші необхідні дії. Відповідь на скаргу надається в термін до 30 днів. 

Крім дзвінка на 102, можна написати скаргу на електронну пошту поліції або з’явитися до відділу особисто за адресою вул. Кошового, 4. 

За озвученою статистикою, протягом 2021 року у Борисполі розглянуто 382 звернення щодо імовірних порушень з боку поліцейських (порушення дисципліни, законодавства тощо). У підсумку до них застосовано 91 дисциплінарне стягнення, з них 18 зауважень, 59 доган, 19 суворих доган, одне попередження про неповну службову відповідність та одне звільнення з лав Національної поліції. Щодо скарг про нетактовну поведінку (яких зазвичай найбільше), із них підтверджується лише 20-30% випадків. 

Керівник відділу моніторингу зауважив, що, крім дзвінків на лінію 102, відділ також реагує на публікації в соціальних мережах, перевіряє викладене в постах чи коментарях. Він порекомендував при обговоренні подібних питань у соціальних мережах відмічати патрульну поліцію, щоб на зауваження чи скаргу могли оперативно відреагувати.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама