Як покращити ріст огірків за допомогою соди

image
10 Травня 2023, 20:40
Поділитися:


Про це “Хронікам Обухова” повідомляє “Земляк“.

Експерти розповідають, що використання соди під час вирощування огірків сприяє росту рослин, проте варто використовувати розчин обережно.

На городі содовим розчином зволожують рослини під корінь. Для цього насипають 1 ст. л. бікарбонату натрію у відро теплої води, перемішують до повного розчинення. Засіб допомагає продовжити плодоношення і покращує зовнішній вигляд зеленців, – сказано в повідомлені.

Окрім цього сода знижує ризик ураження шкідниками, покращує цвітіння, підвищує врожайність і покращує смак огірків.

Якщо в період дозрівання виявлена гниль, хімікатами краще не користуватися: вони накопичуються в м’якоті, роблячи продукцію непридатною для їжі. Щоб вилікувати ліану, варто вдатися до народного методу. Сода харчова для огірків — найбезпечніше рішення. У відрі води розчиняють 75 г порошку, після чого проводять раз на 3 дні обробку по листу і плодам, — кажуть експерти.

Основні застереження для використання соди у вирощуванні огірків:

  • Необхідно обережно проводити обприскування огірків содовим концентратом, бо у найгіршому випадку профілактика знищить саджанці.
  • Необхідно використовувати спеціальний розбризкувач, аби речовина не залишала опіки на листках.
  • Варто пам’ятати, що полив огірків розчином харчової соди — це не комплексне добриво, а додатковий засіб для підтримки рослин.
  • Не можна проводити процедуру часто, бо надмірна кількість соди може призвести до закислення ґрунту.



Source link