Як підвищити свою продуктивність: ТОП-5 корисних порад психологині

image
24 Квітня 2024, 13:17
Поділитися:

Великий успіх складається із маленьких кроків. І щоб досягати цілей, важливо аби кожен день був максимально продуктивним.

Відома українська психологиня Олена Шершньова ексклюзивно для 44.ua поділилася корисними рекомендаціями про те, як підвищити свою продуктивність.

ПОЧНІТЬ ІЗ ТІЛА. Наша продуктивність напряму залежить від нашого фізичного стану. Якщо ви хочете використовувати свій потенціал максимально протягом довгого часу, то вже зараз починайте висипатися, повноцінно харчуватися, підтримувати нормальну фізичну форму, слідкувати за станом здоров’я. Як щодо того, аби сьогодні лягти раніше? А завтрашній ранок розпочати з простих фізичних вправ? А під час чищення зубів постояти на аплікаторі Ляпко?

Психологиня Оленя Шершньова

СТВОРІТЬ ВЛАСНИЙ ГРАФІК. Прослідкуйте, коли ви максимально енергійні і натхненні. Можливо, рано вранці після пробіжки. Або навпаки – після заходу сонця. І плануйте найскладніші задачі та найвідповідальніші зустрічі на цей час. Зверніть увагу, коли ваша працездатність мінімальна. Наприклад, наприкінці для або одразу після обіду. І залиште на цей період більш рутинну та легку роботу.

РОБІТЬ ПЕРЕРВИ. Протягом робочого дня давайте собі змогу перепочити. Прогуляйтеся після обіду. Попийте чаю без телефону та робочих думок. Зробіть розминку або експрес-медитацію. Ваш відпочинок – ваша інвестиція в себе та свою ефективність.

РОБІТЬ ТЕ, ЩО ВАМ ПОДОБАЄТЬСЯ. В ідеалі – займайтеся справою, якою ви горите. Та у будь якій зайнятості зводьте обтяжливі задачі до мінімуму. Відмовляйте, коли це можливо. Делегуйте, де це доречно. І навіть якщо вам не вдасться на 100% позбутися від небажаних завдань, прагніть їх скоротити.

Як підвищити продуктивність, Фото: Freepik

Як підвищити продуктивність, Фото: Freepik

МОТИВУЙТЕ СЕБЕ ПРАВИЛЬНО. Не через примус і страх, а через бажання і пристрасть. Коли ми змушуємо себе працювати, аби не провалити проект – то вичавлюємо з себе енергію, як пасту з тюбика. Коли ж ми уявляємо плоди нашою праці та буквально відчуваємо смак перемоги – ми наповнюємося енергією по вінця. І саме ця енергія допомагає нам досягати найбільших висот і бути максимально продуктивними.

Нагадаємо, що раніше ми писали про емоційне вигорання на роботі: як розпізнати та подолати.

Не забувайте підписуватись на наш Telegram-канал «Головні новини Києва – 44.ua». Там ми публікуємо ще більше новин, щоб ви завжди були в курсі.



Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua