Як перезавантажити айфон, що завис?

Як перезавантажити айфон, що завис?
9 Жовтня 2024, 18:15
Поділитися:

Пам’ятаєш ті часи, коли можна було у будь-який момент відкрити смартфон і вимкнути його, просто вийнявши батарею? Такі рішення вже стали минулим. Сьогодні доступ до внутрішніх частин мобільних пристроїв захищений, наче Зона 51.

Хоча стандарти змінилися, все одно трапляються ситуації, коли iPhone починає зависати. Але не варто чекати склавши руки. Існує кілька прийомів, які допоможуть повернути до життя ваш iPhone. Дізнайтеся, як вийти з такої ситуації.

«Вбивство» додатків, запущених у фоновому режимі на iPhone

Зазвичай ми говоримо про iOS в найкращих барвах. Адже це чудово спроєктована система, яка має неймовірно ефективний механізм сну для додатків. Однак бувають ситуації, коли кількість процесів для обробки стає занадто великою, і iPhone починає зависати.

Найпростіше рішення полягає у закритті багатьох додатків, що працюють у фоновому режимі. Алгоритм дій залежить від моделі смартфона. Якщо iPhone 7 зависає, натисніть і тримайте приблизно 6 секунд кнопку «Home» і дочекайтеся, поки всі додатки зникнуть. Аналогічну дію можна виконати на інших моделях з рамками.

У новіших моделях вже немає знаменитої кнопки «Home». Тому застосувати цей метод неможливо. Спробуйте провести пальцем знизу екрану до його середини. Таким чином має відобразитися список додатків, з якого можна видалити зайві процеси. Однак може статися так, що завислий iPhone не дозволить виконати цю операцію. Тоді одразу переходьте до наступного кроку.

Soft Reset, коли телефон з iOS зависає

Багато користувачів повідомляють, що іноді iPhone зависає, навіть якщо всі додатки було вимкнено. Проблему можуть спричинити залишки операцій, які «забивають» кеш-пам’ять. Найкращий спосіб звільнити ці ресурси — виконати м’яке перезавантаження. Це звичайне вимкнення і ввімкнення смартфона. Процедура досить проста.

Щоб вимкнути телефон або планшет, натисніть і тримайте кнопку сну/пробудження, доки не з’явиться повзунок для вимкнення. Після вибору цієї опції натисніть знову ту ж саму кнопку і не відпускайте кілька секунд. Смартфон перезавантажиться і має працювати краще.

Однак іноді виникають критичні ситуації, коли iPhone повністю зависає і не реагує на жодні команди. Тоді треба застосувати важчу артилерію.

Як виконати Hard Reset, коли iPhone зависає?

Якщо попередні методи не дали результатів, останнім рішенням може стати виконання так званого жорсткого перезавантаження (Hard Reset). Цей метод не варто використовувати часто, його слід застосовувати лише у надзвичайних випадках, коли всі інші способи не допомогли.

Старіші моделі iPhone (до iPhone 6S)

Натисніть кнопки сну/пробудження та Home і тримайте їх принаймні 10 секунд. Після цього на екрані має з’явитися логотип Apple.

iPhone 7/7 Plus

Натисніть і утримуйте одночасно кнопки сну/пробудження та зменшення гучності. Утримуйте їх протягом 10 секунд, доки на екрані не з’явиться логотип Apple.

iPhone 8/8 Plus

Натисніть і швидко відпустіть кнопку збільшення гучності, потім натисніть і швидко відпустіть кнопку зменшення гучності. Після цього натисніть і тримайте кнопку живлення, доки не з’явиться логотип Apple.

iPhone X

Натисніть кнопку збільшення гучності та швидко її відпустіть. Потім натисніть кнопку зменшення гучності і швидко її відпустіть. Після цього натисніть і утримуйте кнопку живлення, доки не з’явиться логотип Apple.

iPhone 11/11 Pro/11 Pro Max

Натисніть і швидко відпустіть кнопку збільшення гучності, потім натисніть і швидко відпустіть кнопку зменшення гучності. Далі натисніть і тримайте кнопку живлення, доки не з’явиться логотип Apple.

iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max:

Натисніть і швидко відпустіть кнопку збільшення гучності, потім натисніть і швидко відпустіть кнопку зменшення гучності. Після цього утримуйте кнопку живлення, доки на екрані не з’явиться логотип Apple.

iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max

Натисніть і швидко відпустіть кнопку збільшення гучності, потім швидко натисніть і відпустіть кнопку зменшення гучності. Далі натисніть і тримайте кнопку живлення, доки не з’явиться логотип Apple.

iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max

Натисніть і швидко відпустіть кнопку збільшення гучності, потім швидко натисніть і відпустіть кнопку зменшення гучності. Після цього натисніть і тримайте кнопку живлення, доки на екрані не з’явиться логотип Apple.

iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max

Натисніть і швидко відпустіть кнопку збільшення гучності, потім швидко натисніть і відпустіть кнопку зменшення гучності. Далі натисніть і тримайте кнопку живлення, доки на екрані не з’явиться логотип Apple. Цей послідовний список допоможе вам швидко знайти потрібну інструкцію для вашої моделі iPhone.

Що робити, щоб iPhone не зависав?

Всі вищезгадані дії допоможуть відновити працездатність після виникнення проблеми. Перефразовуючи відоме прислів’я, краще бути розумним до біди. Регулярне виконання профілактичних дій дозволить уникнути неприємних сюрпризів.

Звичайно, варто почати з перегляду встановлених додатків. Напевно серед них знайдуться ті, які давно забуті. Пам’ятайте, що кожен з них споживає безцінні ресурси. Щотижневе перезавантаження також допоможе підтримувати смартфон у гарному стані. Ці дії можуть здаватися незначними, але їх варто пам’ятати, адже вони можуть значно продовжити термін служби вашого пристрою.

Підсумок

Порушення плавності роботи системи та зависання iPhone — ще не вирок. Дотримуючись наведених інструкцій, ви зможете ефективно підвищити продуктивність. Крім того, регулярна профілактика допоможе уникнути розчарувань. Краще запобігти, ніж виправляти, тому радимо виконувати м’яке перезавантаження раз на тиждень.

Якщо всі наведені методи не дають бажаних результатів, можливо, не обійдеться без втручання фахівців. Ми пропонуємо послугу відправки на ремонт, завдяки якій швидко відновимо ваш iPhone. Ви також можете звернутися до одного з наших стаціонарних пунктів. Ми гарантуємо швидке обслуговування та доступні ціни.

Ну і не забувайте, якщо айфон зависає без причини легко можна звернутись в Apple, щоб обміняти його на аналогічний новий.

Джерело: Новини Вишгорода