Як отримати “пакунок малюка” у пологовому будинку: інструкція від Міністра юстиції

image
13 Березня 2019, 12:54
Поділитися:

Киянки можуть отримати «пакунки малюка» для своїх діток одразу ж у пологових будинках. Зрештою, як і інші українки у будь-якому пологовому будинку країни. Про це нагадав Міністр юстиції України Павло Петренко на сторінці Головного територіального управління юстиції у місті Києві у Facebook.

Що таке «Пакунок малюка»?
«Пакунок малюка» — це одноразова натуральна допомога у вигляді набору необхідних речей для новонародженої дитини. Загальна вартість набору становить не більш як 5 тис грн. Своєрідний подарунок від держави, який не впливає на розмір допомоги при народженні.

Хто має право отримати таку допомогу?
Отримати допомогу «пакунок малюка» мають право як громадяни України, так й іноземці та особи без громадянства, які на законних підставах проживають на території України. Безпосередніми отримувачами допомоги є мати, батько, родичі або патронатний вихователь новонародженої дитини.

Що входить до набору?
До набору входить все, що необхідно для новонародженої дитини: підгузки, вологі серветки, пелюшки, бодіки, шапочки, штани-повзунки, чоловічки, шкарпетки, термометри для води та для тіла, ножиці, ковдра, підковдра, матрац, розвиваючі іграшки, рушник, мило-шампунь, крем і коробка-колиска.

Коли надається допомога?
Пакунок малюка можуть видати одразу ж у пологовому будинку. Якщо ж на час виписки мами із немовлям у пологовому  цього подарунку від держави не виявилося, то батькам чи опікунам  необхідно подати заяву до місцевого структурного підрозділу з питань соціального захисту населення про забезпечення такою допомогою.

У міністерстві запевняють, що  пакунки мають видати не пізніше ніж через 30 календарних днів з дня народження малюка.

Куди звертатися за більш детальною консультацією та роз’ясненнями?
Якщо у вас залишились питання з цього приводу, будь ласка, телефонуйте до контакт-центру системи безоплатної правової допомоги за номером 0 (800) 213 103, цілодобово та безкоштовно в межах України. В центрах та бюро надання безоплатної правової допомоги по всій країні ви можете отримати юридичну консультацію та правовий захист.

Друзі, кохайтесь! Створюйте щасливі родини та народжуйте здорових, прекрасних дітей,підсумував Павло Петренко.

Нагадаємо, свідоцтво про народження дитини видадуть у будь-якому ЦНАПі столиці

Ми є в Telegram (стеж за збоями в міському транспорті з нами).

Джерело: Вечірній Київ