Як отримати довідку про відсутність заборгованості з платежів

image
17 Липня 2019, 17:54
Поділитися:

Головне управління ДФС у Київській області інформує, що для отримання довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, платник податків має подати заяву, форму якої визначено додатком 2 до Порядку надання довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 03.09.2018 № 733.
Довідка або відмова у її наданні надаються контролюючим органом за основним місцем обліку платника, протягом 5 робочих днів з дня, наступного за днем отримання Заяви.

Строк дії Довідки становить 10 календарних днів з дати її формування. У Довідці обов’язково зазначається термін її дії.

У разі якщо платник не отримав Довідку, сформовану у паперовій формі, до закінчення строку її дії, така Довідка зберігається в уповноваженому органі.
За наявності у платника за даними інформаційно-телекомунікаційних систем контролюючих органів податкового боргу, та/або недоїмки зі сплати єдиного внеску, та/або заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, платнику надається лист з вмотивованою відмовою щодо надання Довідки, який вручається особисто платнику (його законному чи уповноваженому представникові) або надсилається платнику у порядку, встановленому ст. 42 ПКУ.
ГУ ДФС у Київській області
Читайте також: Ірпінчани можуть перевірити дані по податку на нерухомість
Джерело: 04597.com.ua

Джерело: Новости Ірпеня