Як оновити дані у ЦНАП військовозобов’язаним

Як оновити дані у ЦНАП військовозобов’язаним
31 Травня 2024, 15:17
Поділитися:

У Центрі надання адміністративних послуг триває оновлення даних військовозобов’язаних. «Вісті» завітали до закладу, що розташований за адресою вул. Київський Шлях, 72, щоб переконатися, як відбувається процедура.

За словами Ірини Шелухіної, начальника відділу надання адміністративних послуг адміністративного управління Виконавчого комітету Бориспільської міської ради, процедура проходить доволі просто та швидко. Щоб оновити дані у Центрі надання адміністративних послуг міста Борисполя, що розташований за адресою вул. Київський Шлях, 72, необхідно з собою мати: паспорт, довідку РНОКПП (реєстраційний номер облікової картки платника податків, також відомий як «індивідуальний податковий номер» (ІПН) — це цифровий код, необхідний кожному платнику податків для обліку в фіскальних органах), мобільний телефон, на який прийде смс-повідомлення для верифікації, а також електронну пошту (за наявності). 

«Адміністратор Центру надання адміністративних послуг формує заяву засобами електронного зв’язку, яку підписує заявник, а після оновлення даних видає Витяг з Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів зі штампом. Таким чином, у ЦНАП адміністратор вносить ваші дані в електронну систему, а інформація автоматично підтягнеться в реєстр Оберіг, — розповідає Ірина Шелухіна. — Слід наголосити, що послуга надається екстериторіально, тобто незалежно від місця проживання чи реєстрації у будь-якому ЦНАП». 

У своїх роз’ясненнях Міноборони зауважують, якщо особа оновила дані через електронний кабінет чи ЦНАП, то НЕ ПОТРІБНО окремо йти до ТЦК СП для вклеювання «штрихкоду» (у військово-обліковому документі — це номер громадянина в реєстрі Оберіг, за яким можна перевірити інформацію, коли особа оновила свої персональні дані через ТЦК СП).  

Як оновити дані у ЦНАП військовозобов’язаним

За повідомленням на сайті Міноборони, з 18 червня в застосунку Резерв + також з’явиться QR-код, відсканувавши який, представники влади зможуть миттєво отримати інформацію про статус військовозобовʼязаного, призовника або резервіста. Після того, як функціонал додатка Резерв+ доповнять, військовий документ в електронній формі разом з QR-кодом можна буде пред’явити для сканування в застосунку Резерв+ або в Дії.

Обмежено придатні так само зобов’язані оновити свої персональні дані до 16.07.2024 року, як і інші громадяни. Оскільки під час оновлення даних повістка та направлення на проходження ВЛК не видаються, обмежено придатні повинні самі з’явитися до ТЦК протягом 9 місяців для проходження ВЛК; прийти для проходження ВЛК у разі отримання повістки від ТЦК СП (таку повістку можуть видати через деякий час після оновлення персональних даних).

Також слід розуміти, військовослужбовцям НЕ ПОТРІБНО оновлювати дані щодо себе. Вони не стоять на військовому обліку, тож не можуть порушувати правила обліку. 

Якщо військовий все ж завантажив застосунок і побачив статус «в розшуку», це означає, що ТЦК не встиг оцифрувати ваші дані. Ви або ж найближчі члени родини можуть звернутися до територіального центру і надати необхідні документи — паспорт, податковий номер, військовий квиток та довідку про зачислення на військову службу.

Усім, хто не є військовозобов’язаними, призовниками та резервістами, НЕ ПОТРІБНО ЗАВАНТАЖУВАТИ застосунок Резерв+, оскільки  це може спричиняти зайве навантаження на сервери та призводити до збоїв в системі.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама