Як оформити інтер’єр медичного кабінету

Як оформити інтер’єр медичного кабінету
23 Серпня 2023, 09:12
Поділитися:

Згідно зі статистикою, практично кожен із нас, вирушаючи до медичного закладу, відчуває стрес, тією чи іншою мірою. Тому інтер’єр  кабінету має бути максимально привабливим, тим, що розслабляє й водночас свідчити про професіоналізм фахівця. Крім того, важливо, наскільки комфортно працювати самому лікарю, адже від цього також багато що залежить. Розглянемо, яке краще купити крісло, стіл, виконати оздоблення, аби організувати цікавий та функціональний кабінет.

Інтер’єр

Звичайно, обстава має бути заспокійливою, але від стандартних кліше, таких як білий і блакитний колір, краще відійти. Скористайтеся відтінками помаранчевого, фіолетового, рожевого, зеленого та навіть червоного. Оздоблення може бути з фактурним тинькуванням, мозаїкою, керамікою. Цікаво виглядає фарбування в комбіновані кольори з доповненнями у вигляді різних малюнків. Незвичайний вигляд мають вставки зі скла або дзеркал, декоративні панелі.

Порада: вибираючи матеріали для кабінету, уникайте пористих поверхонь, котрі поглинають вологу, приміщення повинно бути завжди чистим, простим у прибиранні.

Меблі

Розгляньте комфортні офісні стільці для пацієнтів та сучасні крісла з регулюваннями для лікаря з медсестрою. Стіл має бути просторим, щоб розмістити на ньому все необхідне для роботи. Шафи та системи зберігання – місткі, з потрібною кількістю полиць, секцій. У сучасному меблюванні є можливість відійти від стриманої класики, незвичайні форми і дизайн також можна використовувати. Не забудьте про спеціалізовані предмети, такі як шафки для обладнання та медикаментів, ширми чи мобільні перегородки, інструментальні та маніпуляційні столики, стійки, кушетки.

Порада: перш ніж купити крісла або інші предмети, зверніть увагу, наскільки вони гіпоалергенні, прості у догляді та функціональні.

Створення атмосфери

Продумайте освітлення, як природне, так й штучне. Чудово підійдуть верхні та бічні світильники лаконічного дизайну з необ’ємними плафонами. Не секрет, що в медичних кабінетах декоративні елементи мінімізовані, тому освітлювальні прилади можуть відігравати роль декору.

Також можливо встановити стільці для додаткових відвідувачів, нерідко пацієнтів супроводжують родичі або близькі знайомі.

Додайте інтерактивні елементи, незвичайний декор, привертаючи увагу хворих, вони можуть зняти тривогу, зайве занепокоєння. Теж саме стосується рослин. Звісно, розставляти на підвіконні мляві кімнатні рослини вже не в моді, а от організувати стильну зелену оазу – те, що треба.

Як бачимо, щоб розташувати пацієнтів, часом достатньо оформити кабінет у сучасному дизайні, продумати колірну гаму, декоративні елементи. Адже те, який вигляд має інтер’єр, впливає на настрій відвідувачів, а також формує думку про лікаря як про професіонала.