Як обрати міжкімнатні двері: чекліст для споживача

image
18 Жовтня 2022, 10:49
Поділитися:


Різновиди внутрішніх дверей

Перш за все, треба визначитися, який саме тип міжкімнатних дверей пасуватиме вашій оселі. За механізмом відкривання виділяють чотири різновиди таких конструкцій.

  1. Двостулкові — внутрішні двері, які ідеально виглядають за умови наявності вільного простору та категорично не підходять житлу з обмеженою площею.

Нюанс: можуть мати одну або дві стулки, відкриватися на себе або від себе.

  1. Розсувні — ергономічний варіант для маленьких приміщень.

Нюанс: можуть бути касетними, тобто «захованими» в стіну, відкатними або купейними.

  1. Складні — дещо схожі на розсувні, але мають інший механізм відкривання.

Нюанс: діляться на типи «книжка» та «гармошка».

  1. Рото-двері — міжкімнатні двері, які відчиняються на обидві сторони.

Фото описаних різновидів міжкімнатних дверей можна подивитися на офіційній сторінці сайту Хьорман в Україні: https://www.hormann.ua/privatni-zabudovniki/dveri/mizhkimnatni-dveri/. А після того вирішувати, яку конструкцію обрати.

Переваги бюджетних моделей

Безумовно, дешеві міжкімнатні двері мають свої плюси. Їх небагато, але вони є. Зробити ставку на такий товар варто в кількох випадках.

  • Якщо покупець має обмежені кошти і вимушений економити.
  • Якщо міжкімнатні двері будуть мінімально експлуатуватися.
  • Якщо конструкція монтується в додаткове приміщення (наприклад, в пральню, гараж або підвал), і її якість, зовнішній вигляд та звукоізоляція не мають для вас жодного значення.

А як щодо дійсно якісних міжкімнатних дверей?

Якщо бюджет дозволяє, в будь-якому випадку варто надати перевагу високоякісним міжкімнатним дверям від перевірених часом авторитетних брендів. Наприклад, від компанії Hörmann. Чому?

  • Бо, по-перше, це красиво: візуальні рішення німецького виробника повністю відповідають актуальним трендам і при цьому виглядають лаконічно, що дозволяє їм існувати поза часом і жодним чином не залежати від моди.
  • По-друге, це якісно: строк експлуатації міжкімнатних дверей Хьорман є необмеженим, що стало можливим завдяки використанню сучасних матеріалів та інноваційних запатентованих компанією технологій.
  • По-третє, такі двері — на все життя. І це не перебільшення і не фігура мови. Це доведений факт.

Чекліст для покупця

Щоб впевнитись в тому, що обрані міжкімнатні двері дійсно варті уваги, скористайтесь коротким чеклістом.

  1. Перевірте геометрію. Якщо між замірами зверху, знизу та посередині буде різниця хоча б 5 мм, перед вами товар дуже низької якості.
  2. Перевірте жорсткість. Жодна деталь конструкції не повинна рухатись в момент механічного впливу на полотно.
  3. Перевірте покриття на наявність недоліків.

Або оберіть будь-які міжкімнатні двері Хьорман. Вони не потребують жодної перевірки. Компанія Hörmann має беззаперечну репутацію і, на щастя українських споживачів, продовжує працювати на вітчизняному ринку.





Source link