Як нордичні країни вирішують проблеми у містах покажуть у столиці

image
5 Листопада 2019, 14:06
Поділитися:

Міста в усьому світі мають справу зі схожими проблемами – від неекологічного громадського транспорту, забруднення повітря, затоплень, нестачі зелених зон та зон активного відпочинку до самотності серед літніх людей. Нордичні країни вже мають готові рішення трансформацій міських просторів у більш придатні та привабливі для життя.

Хочете дізнатися про урбаністичні рішення, що імплементуються в північних містах? Завітайте на виставку «Nordic Sustainable Cities», на якій будуть представлені приклади таких рішень – від сфери охорони здоров’я, безпечного й чистого транспорту, низьковуглецевих технологій, циркулярної економіки до пристосування міст до змін клімату, над якими працюють нордичні архітектори та інженери.

Що менше місця стає в наших містах, то більша потреба в багатофункціональних, а не монофункціональних будівлях. Park’n’Play в Копенгагені – яскравий приклад цього. Це не просто звичайний паркінг, а ще й дитячий майданчик і тренажерний зал на відкритому повітрі. 

Все більше людей переїжджає до міст, що робить їх більш компактними. Для створення у них зелених зон потрібні інновації. Тому найзеленіший багатоквартирний будинок у новому районі Яткясаарі в Гельсінкі випробовує інноваційний підхід, за яким зелені насадження й городи розміщують на дахах житлових будинків, а на фасаді вирощують рослини, що сприяє енергоефективності, впливає на обсяг стічних вод і створює в мешканців відчуття добробуту та згуртованості. Це лише деякі з об`єктів, представлених на виставці.

Над створенням виставки працювали Danish Architecture Center (Данія), Design and Architecture Norway (Норвегія), ArkDes&Form/Design Center (Швеція), Iceland Design Center (Ісландія) та Archinfo (Фінляндія). Україна є першою країною за межами Нордичних країн, де експонуватиметься виставка. Організація виставки в Україні стала можливою за фінансової підтримки The Nordic Council of Ministers and The Nordic Council.

Коли: 7 – 17 листопада, 12:00 – 21:00.
Де: Set, Ярославів Вал, 14.
Вхід вільний.

Важливі новини та перевірена інформація в Telegram і Facebook.

Джерело: Вечірній Київ