Як не стати жертвою фейку в Ірпені?

image
8 Травня 2019, 11:27
Поділитися:

Канцлер Німеччини Ангела Меркель назвала фейкові новини однією із найбільших загроз для безпеки у майбутньому. А у звіті британського парламенту зазначається, що «фейкові новини» загрожують майбутньому демократії. У більшості випадків за поширенням дезінформації у соціальних мережах стоїть Росія, яка намагається впливати на результати виборів, передає «Радіо Свобода».
Фейковими називають вигадані або явно спотворені новини. Найяскравішим прикладом такої новини є «розп’ятий хлопчик». Новина про це викликала злобу й агресію щодо України у мільйонів росіян. 

Фейк викликає в людей емоцію і відключає логіку. І це є основою для маніпуляції масами людей.

В Ірпені проживає людина, Михайлина Скорик, яка періодично створює і тиражує фейкові новини за кошти одного з місцевих інтернет-провайдерів. Про це заявив Перший заступник міського голови Ірпеня Олександр Маркушин.

«Учора відомою чорною піарницею Михайлиною Скорик було поширено черговий фейк про те, що з вересня в ірпінській школі № 17 “розганяють” 10-11 класи… Офіційно заявляю, що дана інформація не відповідає дійсності», – сказав Маркушин.
За його словами «фейк про “розганяння” старших класів відбувся лише в голові Михайлини Скорик за кошти одного з провайдерів з сумнівною професійною та чоловічою репутацією. Справа в тому, що вже почалася підготовка до виборів мера Ірпеня. А пані Скорик, як відомо, планує балотуватися на пост Ірпінського голови. Її завдання – дискредитувати позитивні зміни в Ірпені, аби її власна бездіяльність та життєва неспроможність не була настільки явною», – вважає Олександр Маркушин.

Як уберегтися від фейкових маніпуляцій?

Навряд чи ви повірите новинам про Україну від каналу «Росія 24» чи з вуст Кисельова. В кращому випадку посмієтеся. Бо Ви знаєте, що джерело інформації явно і послідовно переслідує певну мету. Тож, на вас маніпуляція не діє.
 
Михайлина Скорик має прямий політичний інтерес в Ірпені і відпрацьовує тут замовлення. В першу чергу, це треба усвідомити. Як це усвідомлено у випадку з Кисельовим.  
Найкращий захист від маніпуляції – не робити жодних швидких висновків, не тиражувати чергову «зраду» чи гарячу новину. Будь-яку подібну інформацію потрібно перевіряти, бажано в офіційних джерелах. 

Обізнаний – значить озброєний.

Фейкові новини і маніпуляція через них, це своєрідний вірус, який створила Росія для протидії сучасному відкритому суспільству. Ми українці, якраз і будуємо в себе таке відкрите суспільство західного типу. Тому, обізнаність і перевірка інформації є найкращим антивірусом від маніпуляції.
Сайт Ірпеня позиціонує себе, як майданчик корисної і перевіреної інформації для мешканців регіону. Підписуйтесь на нашу сторінку у Фейсбук та Інстаграм. 
Також “04597” надаємо професійні послуги з інтернет-маркетингу, бренд-менеджменту  та реклами.
Читайте також перевірену та офіційну інформацію про новий Ірпінський академічний ліцей.
Джерело: 04597.com.ua

Джерело: Новости Ірпеня