Як кокосове молоко стало трендом у сфері HoReCa

Чи не в кожному сучасному ресторані або кафе в меню є позиції на основі рослинного молока. Кокосове молоко має кремову консистенцію, солодкуватий смак та ніжний приємний аромат. Це далеко не всі переваги, завдяки яким напій став невід’ємною частиною трендів гастрономів по всьому світу.
Чим обумовлена поява альтернатив молочним продуктам
Традиційне молоко насичене, ароматне та смачне, проте має чимало мінусів. У ньому містяться лактоза та холестерин, тому далеко не кожній людині напій приносить користь. Альтернативи молочних продуктів стали популярні з кількох причин:
- Все більше людей віддають перевагу їжі, корисній для здоров’я.
- Набирає популярності тренд на рослинну дієту та веганство.
- Рослинне молоко стає заміною традиційному у людей із харчовою алергією.
- Така продукція вважається незвичайною і навіть екзотичною – навіть звичні страви на кокосовому молоці набувають характерного смаку та аромату.
- Асортименти рослинної молочки продовжує розширюватися, а з ним зростає і попит.
Перелічені вище чинники вказують не тільки на те, що рослинне молоко стрімко набирає популярність, а й на те, що воно стає невід’ємною частиною раціону сучасного споживача. Відповідно, заклади реагують на потреби своїх клієнтів та розширюють меню новими позиціями.
Переваги кокосового молока для громадського харчування
Задовольнити зростаючі запити клієнтів одна справа. Інше питання – чи вигідно бізнесу вкладати ресурс у вибір, закупівлю, запровадження кокосового молока в меню. Перерахуємо переваги його застосування у громадському харчуванні:
- Охоплення більшого сегменту гостей – це і люди з непереносимістю лактози, і клієнти з алергією на молочні білки, вегани, відвідувачі, які дотримуються правил збалансованого харчування.
- Кокосове молоко додасть екзотики навіть звичній страві. Замість того щоб розробляти нові рецепти, досить просто замінити один інгредієнт.
- Ще один плюс цього продукту – у його універсальності. З ним можна готувати і каву, і панкейку, і супи, і соуси.
- Рослинна продукція – це екологічно. Заклад набуває лояльності в особі еко-усвідомлених відвідувачів.
- Страви на основі кокосового молока коштують дорожче. Відповідно, середній чек закладу збільшиться. При цьому в самих рецептурах зазвичай цей напій використовують у порівняно невеликих кількостях.
- Зрештою, кокосове молоко не потребує особливих умов зберігання. Його вигідно закуповувати і невеликим кав’ярням, і великим ресторанам.

Як вибрати кокосове молоко для професійного використання
Щоб отримати страву високої якості, потрібно правильно підібрати молоко. Для цього слід враховувати декілька факторів:
- Склад – що менше в ньому буде інгредієнтів, то краще.
- Жирність – низька для напоїв, від 18% краще використовувати в десертах, соусах, супах.
- Умови зберігання – вибирайте продукцію з великим терміном придатності та стійку до температурних перепадів.
- Довіряйте перевіреним брендам – гарант стабільної якості.
- Купуйте кокосове молоко у магазинах з гарною репутацією.
Купити рослинне молоко оптом за вигідною ціною можна на сайті Ph HoReCa. Компанія пропонує широкий асортимент товарів для готелів, ресторанів, кафе та доставляє продукцію по всій Україні у мінімальний термін.
Відео


