Як ірпінчанам врятуватися від осінньої депресії

image
2 Листопада 2021, 16:21
Поділитися:

Ви теж почали страждати від головного болю та перепадів настрою? Поспішаємо вас заспокоїти, це не привід звертатися до лікаря, це осіння депресія, або як часто її в народі називають “хандра”.
Нестабільний психічний стан, втрата інтересу до роботи та оточуюяих – типові симптоми осінньої депренсії. Ми зібрали декілька порад для ірпінчан, як впоратися з тимчасовою апатією і повернути інтерес до життя.

Знайди нове хоббі

Це дійсно працює. Повернути життя у правильне русло допоможе спорт. Ти може обрати будь-що, від боксу і до легкого фітнесу. Якщо прокидаєшся рано – спробуй біг і не забудь про навушники. Улюблений плейлист допоможе відволіктися від буденних проблем.

Переглянь свій раціон

Осінню варто переглянути свій звичний режим харчування і додавати у раціон більше вітамінів.Не нехтуй рибою. Сьомгу, тріску, лосось варто частіше вживати , бажаючи протистояти нападкам поганого настрою.  додавай більше цитрусових, які не менш ефективні в боротьбі з сезонною хандрою. Цитрусові збагачують організм вітаміном С і природним цукром, мають яскравий колір, що заряджає енергією і бадьорить своїм ароматом. 
І взагалі, розпочни день з запашної кави- це помітно полегшить твоє самопочуття.

Їж шоколад

В осінній період не рекомендується захоплюватися дієтами. Купи своїх улюблених цукерок або шоколаду. Шоколад збільшує вироблення гормонів щастя і радості-ендорфінів. Не відмовляй собі у задоволенні.

Добре висипайся

Немає нічого корисніше, ніж здоровий сон. Не засиджуйся довго вечорами і забудь про шумні вечірки, тим паче, під час карантину. Оптимальний час для засинання – 22:00. 

Частіше розслабляйся

Хорошим способом для повного релаксу є тепла ванна з ароматичними маслами. Запах ароматичних масел позитивно впливає емоційний фон. Також не нахтуй масажем. Побалуй себе і своє тіло, наприклад, у вихідні. Відвідай сауну або лазню, дозволь собі поніжитися у ванній та налаштуйся на позитивну хвилю.
Спробуй ставитись до осені,як до періоду нових змін та можливостей. Почни займатись тим,що ви відкладав або роби те,що мотивує. Якщо не виходить самостійно побороти осінню хандру-звернись до психолога. І пам’ятай, хороший настрій допоможе зберегти здоров’я та впоратись з будь – якими депресіями!
Джерело: 04597.com.ua

Джерело: Новини Ірпеня – головні і актуальні Ірпіньські
новини сьогодні на 04597.com.ua