Як броварчани святкуватимуть 390-річницю свого міста | Трибуна

image
11 Вересня 2020, 20:20
Поділитися:

Броварчани вже звикли, що на початку осені наше місто перетворюється на суцільну святкову локацію, адже в треті вихідні вересня Бровари святкують свій День народження. Цього року Броварам виповнюється 390 років. На жаль, карантинні обмеження не дозволяють броварчанам вповні відчути той святковий настрій, який вони звикли відчувати, коли в парку «Перемога» були представлені багато локацій. Але не варто засмучуватись, адже організатори підготували для мешканців Броварів дещо нове та цікаве.

Хобі броварчан

Як саме місто святкуватиме свій ювілей, «Трибуні-Броварів» розповіла начальниця відділу культури Катерина Мелікова.
«Відділ культури разом із закладами культури підготував 25 заходів – від онлайн привітань до масштабного проєкту «Хобі броварчан», який стартував ще в середині липня, – розповідає пані Катерина. – Саме в рамках цього проєкта протягом пів літа та на початку вересня організатори відзняли 39 відеосюжетів про 39 різноманітних хобі містян.

Хобі броварчан

 Всі ці сюжети, а також багато іншого, броварчани зможуть переглянути 19-го вересня онлайн на ютуб-каналі відділу культури, а також на сторінках у Фейсбуці: «Бровари: культурний простір», «Трибуна-Бровари», «Мої Бровари».

Виставка робіт майстрів містаВиставка МайстерняВиставка Майстерня

У фойє МКЦ «Прометей» відбудеться виставка «Майстерня», на якій будуть представлені роботи мешканців Броварів. Цей захід народився з проєкту «Хобі броварчан», на якому організатори зустрілися з великою кількістю людей, які ніде не виставляли свої роботи, але мають таке бажання. Броварський відділ культури дає можливість майстрам та майстриням показати свої роботи різних жанрів: декоративно-ужиткового, образотворчого мистецтв. Виставка для всіх охочих відкриє свої двері 19-го вересня та діятиме до 3-го жовтня.
«ТепЛиця» та «Світлиця» також готують святкові цікавинки.

Всеукраїнський фестиваль мотанокляльки мотанкиляльки мотанки
У «Світлиці» відбудеться Всеукраїнський фестиваль мотанок «Наша Лялька». Його організатори запрошують броварчан на знайомство з одним із найдревніших українських символів — лялькою-мотанкою. Багато ляльок приїде в Бровари з усіх куточків України. Кожна лялька має свою унікальну історію та роль, яку можна буде почути протягом фестивалю, який триватиме 19-26.09.2020, 10:00-16:00 за адресою м. Бровари, вул. Ярослава Мудрого, 1.«Хочеш усе життя не працювати – займайся улюбленою справою»

Культурно-інноваційна платформа «ТепЛиця» запросила до себе містян із проєкту «Хобі броварчан», для яких справа, яка їм приносить задоволення, ще й фінансово винагороджується. «Хочеш усе життя не працювати – займайся улюбленою справою», — саме таке гасло мотиваційної лекції від мешканців Броварів, які розкажуть охочим про поєднання приємного з корисним.

Зустрічі відбудуться в малій залі МКЦ «Прометей». Відвідати їх можна за попередньою реєстрацією через Фейсбук-сторінку КІП «ТепЛиця».

«Коло друзів»

У міському клубі, який знаходиться в броварському краєзнавчому музеї, для броварчан поважного віку, які полюбляють співати, танцювати, читати, декоративно-ужиткове мистецтво та вести здоровий спосіб життя, відбудеться  презентація проєкту «Коло друзів». Надалі ці люди можуть об’єднуватись у клуби та працювати за різними напрямками.

ФотоквестФотоквест на День МістаФотоквест на День Міста
Також до Дня Броварів «Світлицею» та «Теплицею»  підготовлений цікавий фотоквест. Його завдання — за десятьма фотопідказками з фрагментами об’єктів історичної минуловщини або культурної спадщини міста  ідентифікувати ці місця та зробити селфі на їхньому фоні. Кожен учасник отримає гарантований подарунок від організаторів, а переможця  визначать за допомогою програми «random» 18 вересня 2020 року.

Також на фейсбук-сторінках міських культурних закладів будуть проведені численні концерти, привітання.

Організатори обіцяють, що такий новий «карантинний» формат святкування Дня міста може ще більше сподобатися як маленьким броварчанам та молоді, так і містянам поважного віку.

Довідка: Перша офіційна документальна згадка про Бровари датована другим серпня 1630 року в скарзі митрополита Рутського та архімандрита Києво-Печерського Петра Могили. Саме 1630 рік і вважається датою заснування нашого міста. У цей час це був невеликий населений пункт, у якому нараховувалося близько 100 будинків і проживало 700 осіб.
З того часу пройшло 390 років…

Читайте також:

1. «ТепЛиця»: на День міста Бровари презентують новий культурно-просвітницький проєкт

2. Підлітки на карантині відкривають у собі нові здібності

3. COVID-2019: Як працює в умовах карантину броварський відділ культури (Відео)

Перегляди публікації: 8

Джерело: Трибуна – Бровари