«Я тут, щоб оберігати»: відбувся урочистий запуск проєкту «Поліцейський офіцер громади»

«Я тут, щоб оберігати»: відбувся урочистий запуск проєкту «Поліцейський офіцер громади»
11 Жовтня 2024, 16:17
Поділитися:

Головна  /  «Я тут, щоб оберігати»: відбувся урочистий запуск проєкту «Поліцейський офіцер громади»

|  11. 10. 2024

11 жовтня в Білій Церкві відбувся урочистий запуск проєкту «Поліцейський офіцер громади» на всій території Білоцерківського району.

Поліцейський офіцер громади (ПОГ) – це офіцер Національної поліції України, який живе та працює у певній територіальній громаді. Його головні завдання – забезпечувати порядок та запобігати правопорушенням і злочинам у межах своєї територіальної громади.

Проєкт «Поліцейський офіцер громади» був ініційований керівництвом Національної поліції у 2018 році та підтриманий Кабінетом Міністрів України, Міністерством внутрішніх справ та міжнародними донорами.

Під час заходу до присутніх звернувся начальник Департаменту превентивної діяльності Національної поліції України, полковник поліції Максим Ахрамєєв. Він наголосив, що це важлива подія для Білоцерківського району та його жителів, адже поліцейські офіцери громади офіційно розпочнуть виконання своїх обов’язків. Це новий підхід до служби, визначений в Законі України «Про Національну поліцію». Він полягає в тому, що поліцейські офіцери мають нести службу пліч-о-пліч із очільниками та жителями територіальних громад, спільно вирішувати нагальні проблеми, проводити безпекові заходи.

Також наголосив, що поліцейські офіцери громади пройшли довгий шлях з моменту, коли прийняли рішення подати анкету на відбір, пройшли відбір, співбесіди, навчання і до моменту запуску проєкту. Відмітив, що вони свідомо прийняли таке рішення, зрозуміли філософію офіцера – «Я тут живу, я тут працюю, тут мої діти та моя родина». І це дуже відповідально, адже поліцейські офіцери громади мають бути прикладом для інших, помічниками для жителів громад і постійно здобувати авторитет та лідерство, аби гідно представити свою велику родину – Національну поліцію України.

«Ми завжди вас підтримаємо, а ви – розвивайтеся, вчіться. І пам’ятайте: якщо ви не знаєте, як вчинити, вчиняйте згідно з Законом!» – зазначив Максим Ахрамєєв.

Також закликав хвилиною мовчання вшанувати пам’ять всіх захисників та захисниць, а також поліцейських та цивільних, які загинули внаслідок військової агресії росії проти України.

Заступник начальника Головного Управління Національної поліції в Київській області, полковник поліції Максим Очеретяний висловив сподівання, що завдяки впровадженому проєкту поліцейські офіцери громади гідно виконуватимуть свою роботу, і  Білоцерківський район буде найбезпечнішим на Київщині.

Проєкт «Поліцейський офіцер громади» був реалізований завдяки допомозі та підтримці міжнародних партнерів. Серед присутніх на заході були: офіцер відділу з правоохоронних питань Посольства США в Україні Девід Луна та представник міжнародної програми підвищення кваліфікації для органів кримінального розслідування Департаменту юстиції США (ICTAP) Олександр Болквадзе.

Звертаючись до учасників заходу, Девід Луна відмітив ту сміливість, з якою представники поліції України поруч із нашими захисниками боронять Україну, зазначив, що посольство США підтримує не лише цей проєкт, але й нашу державу в цілому всіма можливими шляхами і робитиме це доти, доки в цьому буде необхідність. Також навів приклад Сполучених Штатів, де поліція є першою, хто приходить на допомогу населенню в будь-яких складних ситуаціях.

Очільниця Білоцерківської районної адміністрації Ірина Старенька під час заходу висловила вдячність партнерам із США, відмітивши, що разом з ними наша держава пише свою нову історію. І ця справа має продовжуватися і надалі, наближаючи нашу перемогу. Поліцейським офіцерам громади побажала гідно нести свою службу, відмітивши, що вони заступили на «передову», яка ще з більшою відповідальністю зобов’язує виконувати свою роботу.

Звертаючись до присутніх, секретар Білоцерківської міської ради Володимир Вовкотруб висловив гордість за те, що такий грандіозний проєкт стартував саме в Білій Церкві.

«Я, мабуть, висловлю позицію всіх територіальних громад, керівництва району, яка полягає в тому, що ініціатива Міністерства внутрішніх справ, Національної поліції України щодо інтегрування правоохоронних органів в громади є одним із ключових моментів. Вважаю, що ця реформа доцільна, правильна і дуже вчасна. Нехай ваша робота буде спрямована на профілактику злочинності, а не на боротьбу з нею. Нехай вам щастить. Слава Україні».

Секретар міської ради також висловив вдячність народу США та представникам посольства США за підтримку Україні.

Під час заходу начальник ДПД Максим Ахрамєєв вручив сертифікати головам 13 територіальних громад, серед яких: Білоцерківська, Володарська, Гребінківська, Ковалівська, Маловільшанська, Медвинська, Рокитнянська, Сквирська, Ставищенська, Таращанська, Тетіївська, Узинська та Фурсівська.

Ключі від 60 службових автівок та помпові рушниці поліцейські офіцери громади отримали з рук начальника УВГ ДПД Майї Бреславської та заступника начальника ГУНП Максима Очеретяного.

Цього ж дня також було оглянуто поліцейську станцію в одному з мікрорайонів Білої Церкви, де працюватимуть 8 офіцерів.

Тож сподіваємося, що завдяки реалізованому проєкту Білоцерківська громада буде найбільш безпечною не тільки на Київщині, але й в Україні.

Фото

Джерело: Біла Церква – офіційний сайт