Я не маю жодних сумнівів, що російські війська знову підуть на Київ, – генерал Залужний

image
18 Грудня 2022, 16:47
Поділитися:

Валерій Залужний

Нещодавно, 3 грудня, журналісти “The Economist” узяли інтерв’ю у генерала Валерія Залужного 

Про це повідомляє інформаційний портал “Моя Київщина” з покликанням на “The Economist“.

Залужний запевняє, що росіяни накопичували свої ресурси протягом тривалого часу. За його підрахунками, три з половиною-чотири роки вони інтенсивно нарощували людей та техніку, боєприпаси:

Вони мали тримісячний запас ресурсів для того, щоб досягти своїх цілей. Те, що вони вичерпали ці ресурси і змарнували свій потенціал, не досягнувши практично ніякого результату, свідчить про те, що їхня позиція була обрана неправильно. Тепер їм треба знову думати, як виходити з цієї ситуації.

Генерал упевнений, що десь за Уралом готуються до нового етапу війни. Із військової точки зору взять Київ – це було правильне рішення. Голова збройних сил росії Гєрасімов сконцентрувався на Донбасі, щоб зберегти ті ресурси, які у нього залишилися. Сьогодні ситуація на Донбасі непроста, але стратегічно це безвиграшна ситуація для російської армії.

Тому, за словами Залужного, вони шукають способи зупинити бойові дії та отримати паузу будь-яким способом: обстрілюючи мирне населення, залишаючи жінок та дітей замерзати. Їм це потрібно з однією простою метою: їм потрібен час, щоб зібрати ресурси і створити новий потенціал, щоб вони могли продовжувати виконувати свої цілі.

Паралельно вони працюють над іншим завданням, вони роблять все можливе, щоб не дати українським бійцям перегрупуватися і завдати удару самим:

Саме тому ви бачите бої вздовж 1500-кілометрової лінії фронту. Десь більш інтенсивні, десь менш інтенсивні, але вони сковують наші війська, щоб не дати нам перегрупуватися. Те, що вони зараз ведуть запеклі бої – це, звичайно, дуже погано. Але це не є вирішенням стратегічної проблеми. Це просто виснажує Збройні сили України.

Бойовий потенціал буде дуже низьким, навіть якщо росія збере ще мільйон людей в армію, щоб жбурляти гарматне м’ясо, як це робив Жуков високопоставлений радянський воєначальник під час Другої світової війни, це все одно не принесе бажаного результату.

Залужний підсумував:

Тому наступна проблема, яка стоїть перед нами, – це, перш за все, утримати цю лінію і не втратити більше жодної позиції. Це дуже важливо. Тому що я знаю, що звільнити її в десять-п’ятнадцять разів важче, ніж не здати. Тому наше завдання зараз – втриматися. Наше завдання – дуже чітко моніторити за допомогою наших партнерів, що там відбувається, куди вони готуються. Це наше стратегічне завдання.

Нагадаємо, що працівники ДСНС у Київській області досі проводять заходи з розмінування територій та станом на сьогоднішній день знешкодили майже 76 тис вибухонебезпечних предметів.



Читати “Моя Київщина” у Facebook




Джерело