Я. Моє село. Моя країна

image
11 Жовтня 2019, 10:51
Поділитися:

Дорослі ще тільки сходилися до Будинку культури в Демівщині, а для сільських дітлахів свято вже тривало “на всю”. Під веселу музику їх розважали аніматори.
Подивившись, як бавляться дітлахи, демівщани та гості села прямували до святково прибраної зали. Та зайшовши до фоє закладу, зупинялися помилуватися роботами своїх земляків-рукодільників, що вишили чудові картини, – Лариси Савченко, Івана Ковача та Катерини Федорій. А ще – малюнками та велетенськими паперовими квітами, які виготовили вихованці місцевого НВК.
Згодом на сцені розпочинається дійство. Під гімн села западає урочиста тиша. А по цьому ведучі свята Олена Антонік та Каріна Головченко віршованими рядками вітають дорогих гостей та віншують село і його жителів.
До зали заносять пишний коровай, який згодом розділили між усіма присутніми. А на сцені продовжується дійство. Більшість місцевих артистів-аматорів – молоді люди. Тож і різноманіття номерів радує та дивує.
Ось на сцені виконують танець із рушниками. Хореографічний номер змінюється пісенним у виконанні ансамблю “Демівщаночка”. Акапельно звучить “Боже великий єдиний”. Єстафету переймає ансамбль “Калинонька”, розповідаючи у своїй пісні про велику українську родину.
Активно беруть участь у святі села і його маленькі жителі – вихованці НВК. Вони радують присутніх у залі віршами та піснями. А ті дякують їм бурхливими оплесками та схвальними вигуками.
Що ж то за свято без гостей та їх вітань! До земляків зі щирим словом звертаються сільський голова Олександр Мозговий, представник ПрАТ “Агрофорт” Зіновій Лялюк, директор “Віскар-Агро” Василь Барановський, директор Центру первинної медико-санітарної допомоги Інна Карапіра, учителька історії Ставівської ЗОШ, уродженка Демівщини, Тамара Шепелявенко, сільський голова Великих Пріцьок Олександр Микитянський.
Вони не лише вітають демівщанців із Днем народження їхнього села, але й передають дарунки. Зокрема, Зіновій Лялюк у рамках акції “Лелека” вручив від “Агрофорту” батькам новонароджених в цьому році по 3 тисячі гривень. А Олександр Мозговий винагородив від сільської ради родини, де дітки з’явилися минулоріч.
А от великопріцьківчани подарували своїм сусідам ряд музичних номерів.
Хвилиною мовчання та покладанням квітів до підніжжя Братської могили вшанували присутні тих, хто поліг за волю й незалежність України.
Свої хореографічні здібності у танці “Соняхи” показали юні учасники ансамблю “Струмочок”.
Не забули в селі й про своїх найстарших жителів-ювілярів: 90-річну Ольгу Яківну Лисенко, 80-річних Віру Леонтіївну Лазоренко, Марію Григорівну Карпенко, Анастасію Семенівну Коробченко та Тіну Іванівну Яненко. Їм сільський голова вручив подарунки. А ансамбль “Демівщаночка “ привітав піснею.
До вітань громаді долучалися того дня ансамбль “Заграва” із Кагарлицького будинку культури, ансамбль “Калинонька”. А сценку “Сільські замальовки” виконали Валентина Лисенко й Оксана Мозгова.
Завершальним акордом свята став виступ дітлахів із піснею про рідне село, слова до якої написала місцева жителька Валентина Лисенко, та танець “Ламунта аста” у виконанні “Демівщаночки”.
На цьому святкування не завершилося. Адже на вулиці на всіх чекало смачне пригощання.
Громада та керівництво села щиро дякують за підтримку в організації святкування благодійникам: ПрАТ “Агрофорт” (директор – Андрій Воробчак), ТОВ “Віскар-Агро” (Василь Барановський), ФОП В. В. Волощенко, ФГ “Урожай” (В. Я. Куденчук), ТОВ “ДанФарм”, ТОВ “Вікторія-Агро” (Володимир Сінченко), ФОП К. Л. Федорій, ФОП С. А. Скоріков.

Джерело: Вісник Кагарличчини — Головна