Взимку Київ може залишитися без тепла на кілька днів або тижнів

image
22 Жовтня 2022, 17:59
Поділитися:

Взимку Київ може переживати непрості часи, що пов’язано з цілеспрямованими спробами рашистів знищити енергетичну інфраструктуру. Ракетні обстріли або атаки беспілотниками здатні нанести шкоду мережі централізованого опалення.

Про це розповів заступник голови КМДА Петро Пантелєєв.

Долучайтесь до нашого Telegram-каналу «Головні новини Києва – 44.ua» та читайте новини, щоб завжди бути в курсі та нічого не пропустити.

Київські багатоповерхівки взимку на деякий час, декілька днів або тижнів, можуть залишитися без централізованого опалення. Це пов’язано не з відсутністю блакитного палива чи перебоями у постачанні, а з намаганнями ворога пошкодити чи повністю знищити інфраструктурні об’єкти в Україні.

Починаючи з 10 жовтня, російські окупанти цілеспрямовано руйнують критичну інфраструктуру держави, намагаючись залишити населення без світла, води та газу. Оскільки система опалення не є повністю диверсифікованою, проблеми можуть виникнути у місцях, яким завдали безпосереднє пошкодження.

На будь-якому відрізку мережі, що простягається на більш ніж 3 тисячі кілометрів трубопроводу, з великою кількість джерел постачання, може статися поломка, спричинена ракетними обстрілами або атакою беспілотника. Тож не виключено, говорить Петро Пантелеєв, що взимку багатоквартирні будинки на кілька днів перестануть обігріватися.

Проблему в адміністрації розуміють, отже – до її вирішення готуються. Зокрема, купують мобільні котельні, здатні легко пересуватися по місту і забезпечувати теплогенерцію для об’єкту, який цього потребує.

Приміщення попередньо потрібно оснастити відповідними інженерними вводами, але процес здійснюється швидко і нескладно для фахівців.

Водночас у КМДА запевнили, що температура в оселях не опуститься нижче 16 градусів, а в середньому можна очікувати минулорічного показника – близько 18 градусів.

Система централізованого теплопостачання міста спроєктована і сконструйована так, що менше певних показників давати не може, – уточнив сказав Петро Пантелеєв.

Раніше ми розповідали про те, що після масованих атак рф на об’єкти критичної інфраструктури ситуація з електропостачанням залишається складною, тому киян закликають максимально економити світло.

Крім того, писали, що задля економії електроенергії на деяких маршрутах замість тролейбусів курсують автобуси.

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua