Взяв у заручники та допитував неповнолітнього – в Україні судитимуть командира загону нацгвардії рф по Чеченській Республіці

image
30 Січня 2023, 11:51
Поділитися:

30 січня 2023 г. 11:44

Ювенальні прокурори Київської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт в порядку спеціального досудового розслідування стосовно командира мобільного загону особливого призначення Управління Федеральної служби військ національної гвардії рф по Чеченській Республіці за фактом взяття у заручники та застосування тортур до цивільного населення. Слідством встановлено, що окупант погрожуючи потерпілому зброєю, вимагав повідомити про місцеперебування військовослужбовців ЗСУ та представників тероборони.

Про це KВстало відомо з повідомлення пресслужби Київської обласної прокуратури.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Розслідуванням встановлено, що обвинувачений під час тимчасової окупації смт Бабинці Бучанського району Київської області разом зі співслужбовцями в одному з будинків проводив незаконний допит неповнолітнього хлопця”, – йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначається, що погрожуючи потерпілому зброєю, він вимагав повідомити про місцеперебування військовослужбовців ЗСУ та представників тероборони. Обвинувачений змусив неповнолітнього вийти з будинку на вулицю, де, за його наказом, військовослужбовці рф схопили хлопця. Вони приставили до горла ніж та, погрожуючи вогнепальною зброєю, продовжили допит. Після цього посадили хлопця в броньований автомобіль і возили по населеному пункту, вимагаючи надати інформацію про ЗСУ.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.

Нагадаємо, командир танка рашистів родом з Бурятії під час окупації Макарівського району Київщини напав і незаконно позбавив волі працівника приватного підприємства. Підозрюваний погрожував чоловікові вбивством та пограбував його.

Читайте: Напав і пограбував мирного жителя Київщини – командиру російського танка повідомлено про підозру

Фото: Економічна правда

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона