Взялися за ОТГ через ультиматум області

image
3 Жовтня 2019, 11:14
Поділитися:

Давно актуальне питання формування об’єднаних територіальних громад (ОТГ) на Бориспільщині є досі невирішеним. Про місцеві плани та домовленості щодо створення ОТГ цікавилися «Вісті».

26 вересня в сесійній залі Київської обласної ради було проведено засідання робочої групи з питань вивчення пропозицій для внесення змін до перспективного плану формування територій громад Київщини. До участі в засіданні були запрошені представники Бориспільського району, Бориспільський міський голова, очільники сільських рад та активісти.

Варіанти поділу на ОТГ без обговорень

Департамент архітектури та будівництва Київської ОДА до обговорення запропонував два варіанти поділу Бориспільського району. Наголошувалося, що ці варіанти є найкращими для майбутніх громад щодо їхньої спроможності.

За словами окремих сільських голів, Закон про добровільне об’єднання у новому проекті не було враховано, бо громади не проінформували про розробку. На це заступник голови Київської ОДА Ярослав Добрянський зазначив, що корегування до змін перспективного плану можливе за умови, якщо це буде зроблено до 15 жовтня. «На сесійному засіданні обласної ради у жовтні будуть розглянуті всі пропозиції від несформованих громад. Згідно із процедурою, такі подання мають отримати висновок обласної ради, далі вони передаються на затвердження Кабінету Міністрів», — роз’яснив Добрянський.  

Перший варіант: Вороньківська і Бориспільська

Цей план — найпростіший, він розроблений Міністерством регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ.

Згідно з ним район ділиться на дві об’єднані громади: Вороньківську та Бориспільську. Щоправда, до обговорення даного формату не дійшло. Ярослав Добрянський, заступник голови Київської облради, заявив, що даний варіант об’єднання застосують, якщо громади не дійдуть згоди щодо ОТГ.

Другий варіант від КОДА

Від Департаменту містобудування та архітектури Київської області  було запропоновано варіант поділу району на п’ять об’єднаних громад:

Пристоличну (куди ввійдуть села Великоолександрівської, Щасливської та Дударківської сільських рад);
Золочівську (Вишеньківська, Гнідинська сільські ради);
Вороньківська (із селами Вороньків, Головурів, Гора, Мартусівка, Проців, Ревне);
Мирненська ОТГ (Мирне, Любарці, Рогозів, Сошників,Старе);
Бориспільська міська ОТГ (Бориспіль, Глибоке, Іванків, Кучаків, Сеньківка).

Наголошувалося, що новий проект плану ОТГ розроблявся відповідно до вимог методики розрахунків спроможності громад. У його формуванні брали участь представники обласного Департаменту фінансів та фахівці в сфері розвитку громад.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама