Вже з жовтня українці садитимуть дерева за новими правилами

image
4 Липня 2019, 12:14
Поділитися:

Дерева треба буде висаджувати за новими правилами вже з першого жовтня. У новій редакції державних будівельних норм (ДБН) встановлено мінімальну відстань від краю земельної ділянки, суміжної із сусідською, на якій дозволено висаджувати дерева та кущі. Норма стосується лише нової садибної та дачної забудови.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе.

За його словами, нововведення дозволить зменшити кількість конфліктів та непорозумінь між власниками сусідніх ділянок.

Щоб не повторювати сюжету «Кайдашевої сім’ї», новими нормами встановлено мінімальну відстань, на якій дозволено висаджувати дерева та кущі на суміжній стороні земельної ділянки, щоб не загороджувати сусідів. На інші сторони, наприклад, які межують з вулицею, ці норми не розповсюджуються, – зазначив Лев Парцхаладзе.

Згідно з новими ДБН, відстань від межі суміжної земельної ділянки до висаджених кущів має становити 1 м, до стовбурів дерев – від 4 до 6 м залежно від крони, але не менше половини її діаметра. Наприклад, якщо крона дерева складає в середньому 9 метрів, то відстань від межі сусідньої ділянки має складати не менше 4,5 метра, щоб його гілки не заходили на сусідню територію.

З повним текстом нових державних будівельних норм можна ознайомитися за посиланням.

Читай “Вечірку” в Telegram та Facebook

Джерело: Вечірній Київ