Вже скоро? Кличко розповів, коли можуть відновити рух між “Деміївською” та “Либідською”

image
8 Лютого 2024, 13:32
Поділитися:

Фахівці докладають максимум зусиль, щоб ділянка метро між станціями “Деміївська” та “Либідська” якнайшвидше запрацювала у звичному режимі.

Як повідомив київський міський голова Віталій Кличко, відкрити рух планують до кінця літа.

“Ми вже отримали попередні висновки експертів Науково-дослідної судово-експертної установи стосовно причини деформації тунелю на синій гілці метро між станціями “Деміївська” та “Либідська”. Експерти говорять про помилкові проєктні рішення та неякісні будівельно-монтажні роботи зі спорудження конструкції тунелю цієї ділянки. Експертне дослідження ще триває. Остаточні висновки будуть надані після розробки котловану та обстеження й експертизи тунелю ззовні”, – розповів Кличко.

Міський голова нагадав, що ця ділянка тунелю проходить у надскладних гідрогеологічних умовах: ґрунти дуже водонасичені, з шаром торфу, дрібного і середнього піску.

“На сьогодні вже уклали договори на виконання проєктних та першочергових відновлювальних і підготовчих робіт. Для підсилення тунелю встановили тимчасові металеві риштування довжиною 72 метри. Огородили будівельний майданчик. Демонтували торгівельні павільйони з легко-несучих конструкцій. Тривають роботи з улаштування розвантажувальної плити для подальшої роботи на ній бурової установки та буріння паль. Проєктна документація буде надана на експертизу до 12 лютого. Експертиза триватиме три-чотири тижні. Буде остаточно визначено вартість і уточнені терміни виконання робіт. Одразу після затвердження проєкту розпочнемо основні відновлювальні будівельні роботи”, – сказав Кличко.

Нагадаємо, раніше архітектор Анатолій Фролов назвав одну з причин аварії на синій гілці.

Досі не підписані на наш Telegram-канал “Головні новини Києва – 44.ua”? Тоді хутчіш долучайтесь та читайте, щоб завжди бути в курсі та нічого не пропустити.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua