Визначено місце і плату за торгівлю квітами, розсадою та саджанцями | Трибуна

image
18 Лютого 2020, 21:32
Поділитися:

Рішенням виконкому затверджено розмір оплати при провадженні сезонної торгівлі квітами та розсадою для фізичних осіб. Про те, де можна торгувати фізичним особам, куди звертатися та скільки сплачувати за день торгівлі – читайте у матеріалі.

У 2019 році запроваджено конкурси на право розміщення об’єктів для провадження підприємницької діяльності, але ці конкурси стосуються підприємців – ФОПів або юридичних осіб. Щодо фізичних осіб, які мають бажання торгувати сезонною продукцією, а конкретно – квітами, у тому числі, штучними, саджанцями та розсадою поза межами ринків, діють окремі правила.

Ялинкові баталії або «офіційними» проти нелегалів

Рішенням виконкому від 18.02.2020р. затверджено розмір оплати при провадженні сезонної торгівлі (квіти, розсада, саджанці, штучні квіти) у сумі 71,65 грн за один день за одне місце. Цим же рішенням скасовано аналогічне рішення, що приймалося рік тому. Минулого року за аналогічну послугу фізичні особи мали сплатити 20 грн, тобто, в 3,5 рази дешевше.

Щодо місця розташування об’єктів сезонної торгівлі, то рішенням виконкому вони не визначені. За словами заступника директора КП «Бровари-Благоустрій» Костянтина Ліпського, наразі для продажу саджанців та розсади фізичними особами визначено лише одне місце – ділянка за ринком СТ «Господар-1» уздовж вул. Героїв Небесної Сотні. Але це не означає, що інших місць не буде: вони визначатимуться відповідно до поданих заяв у КП «Бровари-Благоустрій». Поки що надходили лише «усні прохання» про надання можливості продажу розсади на Торгмаші та в інших місцях, зазначив Костянтин Ліпський. «Ближче до початку сезону, по мірі надходження письмових заяв, кількість місць для продажу може бути розширена, тому якщо є така потреба варто звертатися заздалегідь», – підкреслив заступник директора КП.

Традиційне місце продажу розсади біля ринку на вул. Героїв Небесної Сотні

Для того, щоб отримати право продажу, варто звернутися в КП «Бровари-Благоустрій» за адресою вул. О. Онікієнка, 2, укласти договір та здійснити оплату на розрахунковий рахунок підприємства, залежно від кількості днів, у які плануєте здійснювати торгівлю. Процедура трохи незручна, але саме місце продажу розсади у  покупців доволі популярне, тому є шанси витрати окупити.

Квітковий ряд уздовж ринку на вул. Героїв Небесної Сотні: 2 роки ходіння по муках без результату

Нагадаємо, що квітковий ряд уздовж ринку СТ «Господар-1» мав переїхати та розмітитися на тому ж майданчику, де зазвичай  продається розсада. Це було визначено рішенням про проведення конкурсу про надання права на встановлення об’єктів провадження підприємницької діяльності ще 20.08.2019р.

Квітковий ряд поки що на тому самому місці

Квітковий ряд при вході в ринок «Господар» переселяють на інше місце

Але сам конкурс не відбувся через те, що у  представника  СТ «Господар-1»  були заперечення щодо можливості розташування павільйонів квітів саме на визначеній земельній ділянці.  Позаяк проведення конкурсу ускладнювалося непростими стосунками між підприємцями, які торгують квітами, та СТ «Господар-1», виконком міської ради 12.11.2019р. прийняв рішення про розміщення об’єктів торгівлі квітами без проведення конкурсу. Павільйони 6-ти підприємців мали розташуватися уздовж проїзду до адміністративної будівлі та паркану парку «Перемога».

Саме уздовж цього паркану планували розмістити квіткові павільйони підприємців

Ангеліна Козлова

Фото – авторки, головне фото – Ірини Ющенко

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Джерело: Трибуна – Бровари