Витонченість у великому місті: ТОП-5 столичних студій балету “для чайників”

image
22 Січня 2024, 14:52
Поділитися:

Готові здивувати всіх і навіть себе? Балет. Так, балет.

Журналісти 44.ua зацікавились балетом для дорослих – і виявили, що окрім класики є купа цікавих речей у цьому всесвіті.

Ну і що, що ви ніколи балетом не займались? В Києві достатньо студій, які й бабусь із дідусями поставлять на пуанти з нуля. Принаймні спробують.

А зараз увімкніть “Лебедине озеро”. Може, спрацює, і він таки помре.

Pixabay

Adagio

Студія класичного танцю Adagio пропонує, власне, класичний танець. Тобто основний напрямок – балет (хоча є і стретчинг). Студія ставить своїх учнів на пуанти, але тільки тоді, коли учень до цього готовий. У середньому, зазначають викладачі, підготовка до пуантів триває рік.

Ваші успіхи не залишаться непоміченими, адже студія проводить відкриті уроки, а також бере участь у фестивалях та конкурсах.

Ціни. У Adagio є пробний урок, що коштує 100 грн, є разовий урок за 250 грн. Всі абонементи розраховані на чотири тижні, просто включають різну кількість уроків, відповідно найдешевший абонемент (чотири уроки) коштує 800 грн, а найдорожчий (16 уроків) – 2,2 тис. грн.

Контакти: +38(093)7768826.

Mary Ballet

Студія Mary Ballet підійде для соціопатів та мізантропів. Ні, не тому, що там єдиний музичний супровід – “У печері гірського короля” Ґріґа, “Болеро” Равеля або Rammstein. А тому, що є заняття онлайн у Google Meet та Zoom!

Витонченість у великому місті: ТОП-5 столичних студій балету

Bejart Ballet Lausanne

Якщо ж онлайн не хочеться, є локації для тренувань у центрі, на Оболоні, на Подолі, на Позняках, на Дарниці і не тільки. І у кожній з локацій є денні та вечірні класи.

Ціни. Пробний урок коштує 150 грн, а разове заняття – 350 грн. Далі йдуть абонементи від 1,2 тис. грн (чотири заняття) до 9,5 тис. грн (48 занять). Є можливість пропустити пару уроків або заморозити абонемент на тиждень.

Контакти: +38(063)3762917.

IGym

Клуб IGym пропонує трохи відійти від класики і спробувати body ballet. Що це таке? Body ballet включає всю балетну базу (так, будуть у вас піруети та батмани), а крім неї – елементи стретчингу та фітнесу.

Витонченість у великому місті: ТОП-5 столичних студій балету

Pixabay

Body ballet з’явився свого часу для того, щоб професійні балерини та балеруни могли швидко та ефективно відновитись від травм і повернутись на сцену. Тож майте на увазі, що це нелегко і що це – річ суто для дорослих.

Але в IGym можна і з дітьми прийти. Для них тут є окремі танцювальні класи та класи з єдиноборств, зокрема самбо та карате. Для дорослих, до речі, теж є. Не балетом єдиним.

Ціни. IGym – для тих, хто хоче все і одразу. Вартість клубних карт, до прейскуранту яких входить і тренажерний зал, і сауна, і бійцівський клуб, починається від 1,2 тис. грн.

Контакти: +38(044)3442703.

Dance Revolution

Ще одна студія, що пропонує body ballet, – Dance Revolution. Хочете позбавитись від сутулості, хочете зміцнити сухожилля та м’язи, але водночас зробити їх еластичними, розтягнути вздовж? Вам сюди.

І дітей беріть із собою, тут для них є стріт-денс та навіть спортивна акробатика.

Витонченість у великому місті: ТОП-5 столичних студій балету

Pixabay

Ціни. У студії є безкоштовні пробні заняття для дітей та дорослих. Разове заняття коштує для дітей 170 грн, для дорослих – 200 грн. Місячні абонементи для дорослих коштують 1-1,4 тис. грн залежно від кількості занять. Передбачені індивідуальні заняття за 450 грн.

Контакти: +38(096)4503144.

El Casa

Ще один цікавий погляд на балет пропонує мережа студій El Casa. Йдеться про барре – силове тренування біля балетного станка. У центрі уваги спина та ноги.

Класична хореографія тут теж є, є body ballet, є стретчинг та пілатес. Є й постановка на пуанти. “Здійсни мрію дитинства”, – кажуть інструктори. Чому б ні?

Витонченість у великому місті: ТОП-5 столичних студій балету

Pixabay

Ціни. Про ціни в El Casa, на жаль, нічого не кажуть. Зате кажуть, що у них є вісім локацій у Києві – і на правому березі, і на лівому.

Контакти: +38(063)5664437.

Досі не підписані на наш Telegram-канал “Головні новини Києва – 44.ua”? Тоді хутчіш долучайтесь та читайте новини Києва, столичного регіону та України.

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua