Виставка картин «Три крапки», або Розмова, яка ніколи не закінчиться

image
25 Березня 2024, 11:42
Поділитися:

Головна  /  Виставка картин «Три крапки», або Розмова, яка ніколи не закінчиться

|  25. 03. 2024

24 березня у Білій Церкві відбулося відкриття персональної виставки картин Марини Потіхи «Три крапки». На виставці представлено близько 40 робіт, деякі з них – диптихи та триптихи. Це не перша виставка художниці – вона вже презентувала свої роботи у Білій Церкві та в різних містах України. Ряд виставок мав відбутися і за кордоном, але всі плани були зіпсовані повномасштабним вторгненням…

Назва експозиції «Три крапки» означає початок, теперішнє та майбутнє, символізує постійний рух та еволюцію, Віру, Надію та Любов – до людей, життя, мистецтва. Це розмова, яка ніколи не закінчиться, постійний пошук та відкриття. Три крапки – це про сенси, трансформації, переживання до та під час війни.

Під час заходу кожну з картин художниця презентувала та, в буквальному розумінні, відкривала окремо, розповідаючи історію її виникнення. До створення картин художницю надихали різні чинники: природа – вітер, океан, рослини, тварини; емоції, почуття та відчуття. Низка робіт пов’язана з мріями, пошуком позитиву, ніжності, щастя, любові. Є картини про переживання, спричинені війною, болем, втратами. Саме на них присутній такий елемент, як кружечки. За словами Марини Потіхи, він виник випадково, коли у дуже важкий момент потрібно було себе якось заспокоїти.

Для створення картин художниця застосовує такі фарби, як рідкий акрил, лак, флуоресцентні фарби, які дозволяють змінювати зображення на картинах при зміні освітлення, тощо. Саме в такій техніці виконані твори патріотичного характеру. Зокрема це найбільша та найулюбленіша робота художниці, на якій зображені Герб та Прапор України; український воїн Олександр Мацієвський, який був розстріляний у полоні за фразу «Слава Україні!»; крила як символ янгола, небесного захисту; столиця України – Київ тощо.

«Ці картини – про нас усіх, адже це і наше минуле, і сьогодення, – розповіла Марина Потіха. – Що б ми не робили, ми не можемо поставити крапку, всі ми бажаємо поставити знак оклику! Ми всі прагнемо перемоги, і я вирішила показати частково себе до війни і після її початку, зобразила те, про що я думаю. І я також хочу, щоб люди висловили свої думки з приводу моїх картин, дали їм свої назви».

Залишити відгуки та поділитися своїми враженнями про виставку можна, надіславши повідомлення, а також фото та відео у соцмережі художниці. На основі цих відгуків буде створено відеоролик, який потім буде надісланий нашим захисникам. Під час виставки також передбачений збір коштів на підтримку українських воїнів.

У заході взяли участь: депутат Білоцерківської міської ради Олена Фастівська, представники структурних підрозділів міської ради, громадськості, волонтери, журналісти місцевих ЗМІ.

З роботами можна ознайомитися до 10 квітня у виставковій залі бібліотеки-філіалу №5, щодня з 10 до 17 години, крім 30 березня та 6 квітня. Адреса: просп. Незалежності, 55.

Фото

Джерело: Біла Церква – офіційний сайт