Вишгород робимо кращим щодня

image
15 Червня 2019, 13:32
Поділитися:

Опубліковано: 15 червня 2019

Сезон благоустрою Вишгорода триває! І чим більше ми проводимо робіт, тим частіше до нас звертаються містяни із порадами, зауваженнями та проханнями.
Розпочну з відповіді на численні запитання вишгородців щодо роботи пішохідних фонтанів на дитячих майданчиках по проспекту Шевченка та на Галявині казок. У зв’язку зі спекотною погодою ці два «острівці прохолоди» набули неабиякої популярності серед маленьких і дорослих жителів. Тож, маю приємну новину. Підприємство, яке обслуговує згадані об’єкти, вже завершило усунення всіх несправностей (зокрема, вирівнювання металевих пластин, аби уникнути травмування відвідувачів, та прочистку і ремонт водних форсунок). За кілька днів біля фонтанів буде встановлено інформаційні стенди про їх щоденні графіки роботи.

Велику кількість звернень отримую і щодо відновлення роботи фонтану біля БК «Енергетик». Кошторис на ремонтні роботи ми склали ще минулого року. Але необхідних коштів – 400 тис. гривень – у бюджеті міста, на жаль, не було. Наразі всі вільні та зекономлені кошти акумулюємо для будівництва садочків, і коли набереться необхідна сума для капітального ремонту фонтану – важко сказати. Але робота у цьому напрямку ведеться, і однозначно є намір повернути цей об’єкт вишгородцям. Запланованим капітальним ремонтом передбачено повну заміну кабелів, електровузлів, елементів освітлення і т. д. із впровадженням антивандальної системи.
У місті завершено активну пору косіння трави. Цією, здавалося б, непримітною для громадян, але такою необхідною справою займалися працівники КП «Благоустрій-Вишгород» та ВРКП «Комунальник». Невід’ємною частиною благоустрою міста є і догляд за рослинами – полив квіткових насаджень та трав’яних газонів. Навіть, попри палючу спеку, Вишгород – квітучий і зелений.
У процесі — обрізка аварійних дерев. У деяких громадян така робота викликає гнів. Але насправді очистка дерев убезпечує людей, будівлі, автомобілі та лінії електропередач від наслідків падіння на них сухостійних дерев чи гілок під час негоди. Також комунальники стрижуть живоплоти вздовж тротуарів, де розрослі кущі заважають безперешкодному руху пішоходів.
На численні звернення містян щодо встановлення додаткових велосипедних парковок та «вбиралень» для чотирилапих друзів міською радою закуплено по п’ять позицій кожного з елементів. Наразі дві парковки і дві «вбиральні» встановлюються за вимогою, а ще по три – є у вільному доступі. Тож, сигналізуйте, в якому куточку міста облаштувати додаткові зручності.
Літо – дитяча пора і гарячий час будівництва дитячих майданчиків. Отже, невдовзі у Вишгороді з’являться нові дитячі локації з гумовим покриттям та цікавими ігровими елементами. Розпочато ремонт дитячого майданчика по вул. Б. Хмельницького, 4 (біля ДНЗ «Ластівка) та, згідно з колективним зверненням жителів, — по проспекту Шевченка (поблизу ЦТ «Дивосвіт») – вже на стадії завершення.
Загалом протягом весняного періоду поновлено та впорядковано близько десяти придворових дитячих майданчиків. Один із останніх, де підсипано свіжий пісок і проведено заміну несправних елементів, – по вул. Кургузова 3-а, 3-б. Забігаючи наперед, скажу, що в наших планах — поступова адресна заміна звичних дитячих пісочниць на пісочниці-скрині, щоб їх вміст довше зберігався чистим. А також, взявши до уваги прохання матусь, за можливості, над ігровими зонами з піском будуть встановлені сонцезахисні накриття. Завершуються роботи ще на одному важливому об’єкті — футбольному полі в районі житлового комплексу «Ярославичі».
Паралельно розпочалися роботи по об’єктах культурної сфери, зокрема, на набережній Київського водосховища. Саме там, починаючи від шлагбауму і далі, з’явиться ділянка з новими пішохідними доріжками, клумбами, лавочками, фотозоною тощо.
Далі – до теми доріг і ремонту прибудинкових територій. На початок літа шляховики врешті-решт вийшли на фінішну пряму по ямковому ремонту основних міських магістралей: проспектів Мазепи і Шевченка, вулиць Дніпровської, Б. Хмельницького, Межигірського Спаса, Ватутіна.
Цьогоріч було вирішено обмежитися лише ямковим ремонтом, а всі наявні ресурси спрямувати на добудову дитячих садочків. Продовжуються роботи з поновлення дорожньої розмітки.
У найближчих планах — реконструкція кількох прибудинкових територій із заміною асфальто-бетонного покриття, облаштування тротуарів та відмостки. Розпочнемо з двору по вул. Симоненка, 7.
Реагуючи на депутатські звернення та колективні заяви жителів про нестачу паркомісць, запускаємо в роботу проекти з розширення прибудинкових стоянок для автомобілів по вул. Шолуденка 6-г, 6-в та Симоненка, 5.
Крім того, є ряд будинків, які потребують облаштування додаткових тротуарних переходів. Нові доріжки буде прокладено на місці стежок, які свого часу, скорочуючи шлях, протоптали перехожі. Концепція рішення проста і логічна: якщо вишгородцям так ходити зручніше, то й тротуари мають бути прокладені саме так, як зручно людям. Такі роботи будуть проведені для мешканців будинків 2, 4, 9 по вул. Київській та 1 і 2 по вул. Дніпровській.
На сьогодні завершено капітальний ремонт покрівель на багатоповерхових будинках по вул. Київській, 12 та 4. Експертний висновок отримано, і найближчим часом розпочнеться ремонт даху по вул. Київській, 8. У стадії проектних робіт — ще ряд будинків, де буде проводитись капітальний ремонт покрівлі та заміна водостічних труб.
Ще один важливий і необхідний усьому місту проект – третій виїзд із Вишгорода (в районі РЕМ). У цьому напрямку ведеться активна робота спільно з Київською облдержадміністрацією та Київською міською державною адміністрацією. Сподіваюся, що невдовзі ми зможемо його запустити.
Олексій МОМОТ

Джерело: Газета Вишгород