Вища рада правосуддя надала дозвіл на арешт судді з Броварів. ВІДЕО | Трибуна

image
5 Жовтня 2023, 20:45
Поділитися:

Сьогодні, 5 жовтня, Вища рада правосуддя надала згоду на утримання під вартою судді Броварського міськрайонного суду Київської області Володимира Сердинського. Його затримали наприкінці вересня за підозрою в отриманні хабара від одного з учасників судового спору. Про це йдеться на сайті Вищої ради правосуддя.

Рішення ухвалили у відповідь на подання заступника Генпрокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Олександра Клименка.

Вища рада правосуддя вирішила, що в поданні прокуратури наведені факти й докази, що можуть свідчити про вчинення суддею правопорушення. Тому члени ВРП погодилися на необхідність застосування до судді запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

«Володимир Сердинський підозрюється у вчиненні тяжкого злочину, за який законом передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років,і з конфіскацією майна», – зазначили у ВРП.

Рішення про обрання для підозрюваного запобіжного заходу, зокрема, тримання під вартою, ухвалить суд.

Що відомо про затримання судді Броварського міськрайонного суду

26-го вересня під час спільної операції детективи НАБУ, прокурори САП у супроводі силовиків із СБУ викрили суддю Броварського міськрайонного суду на одержанні частини неправомірної вигоди – 3 тис. доларів США. За даними правоохоронців, суддя вимагав 4 тис. дол. США за «правильне вирішення питання» під час судового засідання.

Спіймали «на гарячому»: суддю Броварського міськрайонного суду викрили на корупції

27-го вересня за фактом отримання коштів судді повідомили про підозру. Правова кваліфікація злочину – ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

КОЛАЖ – Андрій Захарченко

Читайте також:

Припинено довічне утримання броварської екссудді Ганни Білик

Крапка в справі броварської екссудді Ганни Білик? 6 років тюрми з конфіскацією частини майна – рішення апеляції

У Погребах за дивних обставин загинув суддя Печерського райсуду столиці

Георгій Біркадзе поскаржився у Вищу раду правосуддя на броварського суддю Телепенька

Джерело: Трибуна – Бровари