Виробники соціально значущих продовольчих товарів на Київщині мають можливість купувати природний газ з обмеженою націнкою

image
14 Січня 2022, 14:34
Поділитися:

Виробникам соціально значущих продовольчих товарів надали можливість купувати природний газ з обмеженою націнкою.

Це передбачає постанова Кабміну, повідомляє управління агропромислового розвитку Київської облдержадміністрації.

Перелік підприємств визначений наказом Мінагрополітики України від 05.01.2022 року № 3. У документі йдеться про виробників пшеничного борошна, пастеризованого молока, житньо-пшеничного хліба, курячих яєць, соняшникової олії та птиці.

Для них сформували алгоритм допуску до закупівлі природного газу українського виробництва. Щоб отримати його, підприємствам потрібно:

✅ Бути включеним в перелік суб’єктів господарювання, затверджений наказом Мінагрополітики від 05.01.2022 року № 3, що формується за даними з ЄДР щодо виробників борошна пшеничного (КВЕД – 10.61), молока пастеризованого (КВЕД – 10.51), хліба житньо-пшеничного (КВЕД – 10.71), яєць курячих (КВЕД – 01.47), птиці (тушка куряча) (КВЕД – 10.12), олії соняшникової (КВЕД – 10.41).

✅ Подати заявку на купівлю природного газу власного видобутку до комітету з нагляду за біржовими торгами з продажу природного газу власного видобутку, створеного Міністерством енергетики України.

✅Отримати відповідь за результатами розгляду заявки комітетом з нагляду для здійснення контролю поданої інформації щодо цільового споживання природного газу, а саме споживання виключно для виробництва товарів – борошна пшеничного, молока пастеризованого, хліба житньо-пшеничного, яєць курячих, птиці (тушка куряча) і олії соняшникової).

✅Після отримання позитивної відповіді від комітету з нагляду, вийти на українську енергетичну біржу для відповідної закупівлі природного газу.

В управлінні уточнюють, що на період дії карантину, але не довше ніж до 30 квітня 2022 року, для задоволення потреб виробників продовольчих товарів, що мають істотну соціальну значущість, встановлено граничний рівень постачальницько-збутової надбавки до ціни природного газу власного видобутку (без врахування рентних платежів) на рівні не більше 24%, а торговельну надбавку за постачання природного газу власного видобутку – на рівні не вище 1%.

При цьому Мінагрополітики постійно актуалізує інформацію щодо суб’єктів господарювання, які виробляють соціально значущі товари. У разі необхідності розширення вже існуючого переліку виробники подають звернення та витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань до профільних асоціацій або Управління агропромислового розвитку.

Повідомляє пресслужба Київської ОДА



Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація