Випускні вечори-2023: як їх проводитимуть у Броварах

image
2 Травня 2023, 17:53
Поділитися:

Педколективи шкіл (ліцеїв) самостійно вирішуватимуть, чи дозволяти проведення випускних вечорів та у якому форматі вони відбуватимуться. Про це в ефірі телемарафону повідомив заступник міністра освіти і науки України Андрій Вітренко. Чи проводитимуть випускні вечори в Броварській громаді, «Трибуні-Броварів» розповіла заступниця начальниці управління освіти і науки Тамара Стельмах.

За словами Андрія Вітренка, школи мають враховувати безпекову ситуацію на місцях.

«Міністерство рекомендує воєнним адміністраціям та школам враховувати безпекову ситуацію та організовувати урочистості відповідно до вимог воєнного стану. Таким чином, адміністрація та вчителі навчального закладу самостійно вирішуватимуть, чи проводити випускний у конкретній школі», – зазначив заступник міністра.

Водночас він висловив переконання, що великі святкування у воєнний час є недоречними, але і дитинство в дітей забирати неварто.

Також він наголосив, що там, де навчання відбувалось онлайн, офлайн святкувань не буде.

«Навіщо наражати дітей та їх батьків, вчителів на небезпеку. Все треба робити відповідно до розуму, відповідно до безпекової ситуації», – зазначив Вітренко.

У Броварській громаді

Як зазначила журналістам «Трибуни-Броварів» заступниця начальниці управління освіти і науки Тамара Стельмах, серед керівників навчальних закладів піднімалося питання щодо проведення випускних вечорів, але ніяких рішень ще не ухвалювали.

«Два керівники висловили бажання провести випускні вечори в ліцеях (школах). Швидше за все, випускні святкування проводитимуться як і минулого року – в навчальних закладах, а от загальноміського святкування не буде», – зазначила Тамара Стельмах.

Щодо точних дат проведення випускних вечорів, заступниця начальниці управління освіти і науки їх не озвучила.

«Дати ще не ухвалили. Але відомо, що випускні вечори в 9-их класах проводитимуть /не проводитимуть не раніше 16-го червня, для 11-тих – не раніше 30-го червня», – уточнила Стельмах.

Наразі з керівниками закладів освіти проводяться попередні обговорення з питань проведення/ не проведення випускних та їхніх дат.

Читайте також:

У Броварах батьків і дітей опитають, чи потрібні святковості до Дня останнього дзвоника і випускного вечора

«Редан» у Броварах: що за діти та де «тусуються»

Реєстрація для участі в НМТ-2023 триває: на що потрібно звернути увагу вступникам

Диплом у «Дії»: в Україні запускають експериментальний проєкт

Читати далі: Випускні вечори-2023: як їх проводитимуть у Броварах , автор Андрій Захарченко

Джерело: Трибуна – Бровари