Виноробні неподалік від Ірпеня, де можна продегустувати вино

image
5 Червня 2021, 09:01
Поділитися:

Якщо ви ще не визначилися як провести вихідні, ми пропонуємо вам організувати собі дегустацію вина. І для цього не потрібно їхати у Крим чи Карпати, відвідати виноробні можна і на Київщині за кілька десятків кілометрів від Ірпеня.

Крафтова виноробня BIOLOGIST

Крафтова виноробня Biologist знаходиться у селі Лісники. Тут розташована частина виноградників, на яких практикують органічне і біодинамічне виноградарство. Іще одну частину винограду привозять із Одещини. Загалом підприємство має 15 га виноградників. Biologist відмовилися від використання штучних хімікатів та почали використовувати засоби рослинного і мінерального походження. 

Що дегустувати: Піно Нуар, Мерло, Одеський Чорний, Ркацителі оранж, Шардоне, Аліготе (у тому числі на “диких” дріжджах), і обов’язково хіт цього сезону — білий пет-нат бленд!
Адреса: с. Лісники, вул. Гайова 7.
Попереднє бронювання обов’язкове: +38 050 242 54 36.

Виноробня Григорія Кулініченка

Виноробня розташована в Кагарлику. Тут вирощують більше 20 сортів, а загальна площа виноградника — 4 га. Частину виноградників накрито теплицями, у яких використовують власну спеціальну систему поливу. Потужність виробництва розрахована на 5 тис. л/рік. На виноробні Кулініченка широко представлені білі й рожеві вина з європейських сортів винограду, незабаром також будуть представлені й червоні.

Пан Григорій — успішний фермер, педантичний і ретельний господар. Він — пристрасний винороб, що обожнює вино і має справжній хист до виробництва елегантних, вишуканих вин. До того ж сам пан винороб і його дружина Ніна — гостинні господарі, що завжди раді гостям, особливо тим, хто знається на гарних винах!

Що дегустувати: білі — Йоханітер, Совіньйон Блан, Шардоне, Рислінг, рожеві — Шираз та Сіра, червоні — Каберне Совіньйон, Мальбек. А також — обов’язково смачні страви від господині, пані Ніни, і все це у затишному куточку на березі річки.
Адреса: Київська область, м. Кагарлик.
Попереднє бронювання обов’язкове:  +38 050 391 80 70.

Виноробня WINEIDEA 

Виноробня WINEIDEA знаходиться у селі Ясногородка на території Ясногородської страусиної ферми. MMXX — торгова марка вин, що виробляються на WINEIDEA, і зареєстрована вона була у 2020 році. Павло Макогон, один із нинішніх власників, багато подорожував винними шляхами, спілкувався з багатьма професійними виноробами і закохався у вино. WINEIDEA має власний невеликий виноградник — 2 га, де добре ростуть білі сорти винограду. Крім власних виноградників там використовують виноград, котрий купують у південних регіонах України, повністю контролюючи кондиції і збір врожаю.
Під час візиту ви зможете відвідати виробництво, ознайомитись з експонатами справжнісінького музею та продегустувати чудові вина MMXX.

Що дегустувати: обов’язково — Рислінг, Цитронний Магарача, Совіньйон Блан, Йоханітер — це вина з винограду, вирощеного на власному винограднику WINEIDEA у Ясногородці. Із червоних радимо Каберне Совіньйон і відомий український автохтон Одеський Чорний — ці вина не менше року витримуються у французьких барріках, а також — чудовий Піно Нуар.
Адреса: Макарівський р-н, с. Ясногородка, вул. Підлісна, 32.
Відвідування за попередньою домовленістю: +38 067 355 5577
Крім того, цими вихідними, 5-6 червня, у Києві відбудеться Kyiv Food and Wine Festival — перший винно-гастрономічний фестиваль України. Фестиваль збирає найбільшу кількість великих і малих виноробів з усієї України. Тут можна не тільки продегустувати безліч чудових українських вин, а й познайомитись і поспілкуватись з виноробами, і навіть домовитись про відвідування виноробні! Бо завжди круто приїздити в гості до тих, хто тебе чекає.
Підготовлено за матеріалами veterdoit.com
Підписуйтесь на нас уФейсбук, Інстаграм, ТелеграмтаYouTube, щоб не пропустити цікавих та актуальних новин Ірпеня та регіону! 
Читайте також: Куди піти на вихідних в Ірпені
Джерело: 04597.com.ua

Джерело: Новини Ірпеня – головні і актуальні Ірпіньські
новини сьогодні на 04597.com.ua