Вимагали гроші з підприємців та підпалювали їхнє майно: перед судом постануть організатор та 5 членів організації “Лєшего”

image
28 Серпня 2023, 12:33
Поділитися:

28 серпня 2023 г. 12:29

Правоохоронцями завершено досудове розслідування та скеровано на розгляд суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо організатора та 5 членів злочинної організації “Лєшего”. Фігуранти вимагали гроші з місцевих підприємців, а в разі відмови застосовували психологічний тиск, насилля, знищували майно та погрожували фізичною розправою.

Про це KВ стало відомо з повідомлення Київської міської прокуратури.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Організатор угруповання на прізвисько “Лєший” перебуває у статусі суб’єкта підвищеного злочинного впливу. Також до складу злочинної організації входило двоє російських громадян, один з яких перебуває під санкціями РНБО, та ще троє активних учасників”, – йдеться у повідомленні.

З метою вимагання у підприємця 70 тис. доларів учасники злочинної організації упродовж серпня – вересня 2021 року вчинили три підпали майна, що належить родині потерпілого, зокрема, автомобіля “Toyota Land Cruiser 200”, ресторану та приміщення магазину, що здавалося в оренду.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Організатору злочинної організації загрожує покарання до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна, членам злочинної організації – до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна (ч. 5 ст. 255, ч. 2 ст. 255, ч. 4 ст. 28 ч. 4 ст. 189, ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 194, ч. 3 ст. 362 КК України).

Читайте: У Києві правоохоронці затримали дівчат, які влаштували танці на кладовищі серед могил загиблих воїнів

Фото: Київської міської прокуратури

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона