Вимагаємо від правоохоронців розібратися з корупцією Кличка, Поворозника та Густєлєва у Києві, – “Стоп Свавіллю”

image
23 Червня 2021, 13:59
Поділитися:

23 июня 2021 г. 13:47

Активісти громадської організації “Стоп Свавіллю” вимагають від НАБУ розібратися з корупцією мера столиці Віталія Кличка та його двох заступників – Миколи Поворозника та Олександра Густєлєва.

Про це KV стало відомо з повідомлення на сторінці ГО “Стоп Свавіллю” у Фейсбуці.

“Національне Антикорупційне Бюро України (НАБУ) повинно негайно відкрити кримінальне провадження стосовно корупційної діяльності мера Києва Віталій Кличко та його заступників – Миколи Поворозника та Александра Густелева. Саме з такою вимогою сьогодні ми прийшли під стіни НАБУ. “Стоп Свавіллю” нагадала керівництву антикорупційного бюро, що Вищий антикорупційний суд зобов’язав їх відкрити кримінальну справу проти Кличка за заявою журналіста про крадіжку 10 млн євро кредиту European Bank for Reconstruction and Development (EBRD) на закупівлю автобусів для Києва. Однак НАБУ й досі не взялося за цю справу”, – написали в повідомленні.

За словами активістів, Кличко разом зі своєю командою “вчинив корупційний злочин, провівши схему із закупівлею Києвом 200 автобусів МАЗ за 51 млн євро, отриманих від ЄБРР, на якій було вкрадено п’яту частину”.

в Телеграм

“Фігурантів цього кейсу мають посадити на 6 років. Це – сам мер Віталій Кличко, голова бюджетної комісії Андрій Странніков і перший заступник голови бюджетної комісії Олесь Маляревич. Але сьогодні ми наполягаємо на тому, що правоохоронці повинні відкрити кримінальні провадження й щодо інших корупційних оборудок Кличка. Одна із найбільш гучних – розпил коштів на метро на Виноградар. Попри обіцянки Віталія Володимировича відкрити нову станцію до кінця 2021 року – цього не відбудеться. Адже при тому, що з 2018 року на продовження зеленої гілки витратили 4 млрд гривень, – за весь цей час було прорито лише 941 м тоннелю. І то, це ж тільки в один бік…” – зауважили у “Стоп Свавіллі”.

Активісти також додали, що нещодавно стало відомо, що Кличко перекидає гроші з будівництва метро на Виноградар – начебто на будівництво Подільсько-Воскресенського мосту.

“Але ж насправді гроші як завжди пішли на фірму прокладку “Еко Буд Трейд” Комарницкого. Тобто не буде ані метро, ані мосту. Тому ГО “Стоп Свавіллю” вимагає від правоохоронців розібратися з корупцією Кличка, Поворозника та Густєлєва у Києві та припинити їхні схеми та оборудки” – резюмували активісти ГО “Стоп Сваввіллю”.

Читайте: За 10 дней июня Кличко слил более 280 млн гривен фирме Комарницкого, на которой проходили обыски – Михаил Шнайдер

Фото: Фейсбук ГО “Стоп Свавіллю”

КиевVласть

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона