Викуплять: броварський дитсадок «Півник» повернуть місту | Трибуна

image
1 Жовтня 2020, 19:45
Поділитися:

Броварська міська рада під час сьогоднішнього засідання чергової сесії проголосувала за викуп будівлі садочка «Півник», який протягом тривалого часу перебуває у приватній власності. Зі слів чиновників, там планують відновити функціонування закладу дошкільної освіти.

Як ідеться в проєкті рішення, будівлю викуплятимуть у ТОВ «ЗЕОН-БІЗНЕС СИСТЕМИ».

Нагадаємо, саме в будівлі колишнього дитсадка «Півник», що на вул. Київська, 298, до Революції Гідності перебували офіси міського, районного та обласного осередків Партії регіонів. А згодом – реабілітаційний центр батальйону «Донбас».

Під час сьогоднішньої сесії головуючий секретар Броварської міської ради Петро Бабич повідомив, що наразі нема експертної оцінки і не йдеться про конкретну суму викупу. Водночас під час засідань депутатських комісій озвучували суму викупу в 26 млн грн.

Читайте також: Дитсадок «Півник» повертатимуть місту, зупинку «Школа № 5» не продаватимуть – підсумки комунальної комісії

Очільник управління з питань комунальної власності БМР Володимир Маковський зауважив, що рішення не остаточне. Сьогодні рада має підтримати цей проєкт, після чого і відбудуться відповідні експертизи та визначать ціну. Потім депутати мають ухвалити остаточне рішення.

Під час розгляду питання, обранці також запитували про долю дитсадка на вул. Гагаріна. Зі слів очільника господарчої групи управління освіти і науки Валерія Лемпіцького, будівлю найймовірніше доведеться зносити. Нагадаємо, щодо повернення закладу тривають (тривали) судові справи.

Фото – Дмитро Карпій, © «Трибуна-Бровари»

Читайте також

Колишній дитсадок «Соколик» на Торгмаші знесуть. Що буде на його місці?

Територію дитячої лікарні благоустроять, а колишній садочок на Торгмаші – знесуть 

У «Лісовому кварталі» нового дитсадка не буде: «Альянс-Новобуд» будує на його місці багатоповерхівки

Джерело: Трибуна – Бровари