Викрала авто клієнта та хотіла продати: у Києві судитимуть порушницю, – ФОТО

image
17 Липня 2023, 17:09
Поділитися:

У Києві власниця СТО хотіла продати автомобіль клієнта, користуючись його відсутністю в місті. Тепер за скоєне жінці загрожує до 12 років позбавлення волі.

Про це повідомили в пресслужбі Поліції Києва.

У столиці затримали власницю СТО, яка хотіла продати авто клієнта, Поліція Києва

Хочете дізнаватися ще більше новин Києва, Київщини та України? Долучайтесь до нашого Telegram-каналу «Головні новини Києва – 44.ua», щоб бути в курсі всіх подій.

Влітку минулого року до поліції Києва надійшло повідомлення від місцевого мешканця про те, що GPS-трекер зафіксував рух його автомобіля марки «Фольксваген Джетта». Заявник пояснив правоохоронцям, що наразі перебуває за межами міста, а транспортний засіб залишив на станції технічного обслуговування на вулиці Євгена Сверстюка. Власниця СТО пояснила клієнту, що днями його автомобіль викрали невідомі, а вона забула його поінформувати, – йдеться в повідомленні.

У столиці затримали власницю СТО, яка хотіла продати авто клієнта, Поліція Києва

У столиці затримали власницю СТО, яка хотіла продати авто клієнта, Поліція Києва

За словами слідчого Дніпровського управління поліції Михайла Абрамчука, 48-річна киянка скористалась тривалою відсутністю власника авто, знайшла клієнта та домовилась за продаж машини.

Той факт, що іномарка належить іншій людині вона клієнту не повідомила. Під час санкціонованого обшуку в оселі підозрюваної ми вилучили речові докази, у тому числі мобільний телефон, у якому за допомогою комп’ютерно-технічної експертизи, виявили переписку жінки з покупцем щодо продажу автомобіля, – додав Абрамчук.

Порушниці повідомили про підозру за статтею «Незаконне заволодіння транспортним засобом, вартість якого у двісті п’ятдесят і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян». Санкція статті передбачає до дванадцяти років в’язниці з конфіскацією майна або без такої.

Наразі ми завершили досудове розслідування та скерували обвинувальний акт до суду для розгляду справи по суті. Автомобіль, після завершення необхідних слідчих дій, ми повернули законному власнику, – додав Михайло Абрамчук.

Раніше ми повідомляли, що у Києві правоохоронці затримали чоловіка, який викрав чужий автомобіль. Зловмисник знайшов ключі від автівки разом з документами власника та вирішив викрасти транспортний засіб, коли розшукав його.

Також розповідали про те, що у Києві правоохоронці затримали чоловіка, який обкрадав автомобілі містян. На даний час встановлено два епізоди вчинених чоловіком крадіжок з автомобілів, перевірка продовжується.

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua