Виконком затвердив організацію великодніх служб та поминальних днів

image
24 Квітня 2024, 17:08
Поділитися:

23 квітня на засіданні виконкому ухвалили рішення про організацію проведення Великодніх свят та поминальних днів на території Білоцерківської міської територіальної громади.

Під час проведення Великодніх богослужінь 4-5 травня ц.р. духовенство конфесій, розміщених на території Білоцерківської громади та їх релігійні організації,  мають:

– проводити богослужіння з дотриманням умов комендантської години на території Київської області, що введено окремим розпорядженням голови Київської обласної військової адміністрації;

– здійснювати святкові служби та освячувати Великодні кошики по закінченню комендантської години (після 05 години ранку);

– біля культових споруд встановити знаки, що вказують шлях до найближчої захисної споруди  цивільного захисту (найпростішого укриття);

– під час оголошення сигналу «Повітряна тривога» негайно припинити Великоднє богослужіння, сповістити про це його учасників та організувати їх евакуацію згідно із заздалегідь розробленою та наочно розміщеною схемою і покажчиками, повідомивши їм  місцезнаходження найближчої захисної споруди цивільного захисту (найпростішого укриття). 

 Також духовенству рекомендовано, за можливості, здійснювати проведення служінь «онлайн».

Крім того, для уникнення скупчення людей у період з 11 до 19 травня буде обмежено відвідування кладовищ на території Білоцерківської міської територіальної громади. Вірянам рекомендовано відвідувати місця поховань після 19 травня ц.р.

Заборонено й стихійну торгівлю будь-якими товарами ритуальної приналежності, релігійної атрибутики, квітами, в тому числі штучними, продуктами харчування на прилеглих територіях кладовищ та безпосередньо кладовищах.

Контроль за виконанням вимог цього рішення здійснюватимуть працівники Муніципальної варти та правоохоронних органів.

Джерело: Новини Білої Церкви — БЦ News — БЦ News