Виконком затвердив економічно обґрунтовані тарифи для Бориспільтепломережі. Вартість тепла для населення не змінюється

Виконком затвердив економічно обґрунтовані тарифи для Бориспільтепломережі. Вартість тепла для населення не змінюється
9 Жовтня 2024, 13:02
Поділитися:

Рішення «Про встановлення комунальному підприємству теплових мереж «Бориспільтепломережа» економічно обґрунтованих тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання для населення, бюджетних установ, організацій та інших споживачів на опалювальний період 2024-2025 років» було прийнято на засіданні виконавчого комітету Бориспільської міської ради 7 жовтня 2024 року. 

Це питання прокоментувала директор підприємства Маріанна Желєзко на плановій нараді, яка проходила перед засіданням виконавчого комітету. Вона наголосила, що зміни стосуються тільки врахування вартості електроенергії та зростання заробітної плати, які диктує галузева угода. 

Для населення до кінця війни залишається тариф 1 762,63 грн за гігакалорію. Різницю між діючим тарифом і економічно обґрунтованим має відшкодовувати держава. Але на сьогодні відшкодування різниці в тарифах відсутнє. Держава вже заборгувала підприємству 127 млн грн. Ситуація по грошах важка, тому звертатимуться за підтримкою до міських обранців. 

Рішенням виконавчого комітету з 1 жовтня 2024 року економічно обґрунтовані одноставкові тарифи становитимуть:

Для потреб населення — 2 851,62 грн/Гкал з ПДВ.
Для потреб бюджетних установ, організацій — 4 140,01 грн/Гкал з ПДВ. 
Для потреб інших споживачів — 4 171,04 грн/Гкал з ПДВ.

Цим же рішенням передбачено в опалювальний період 2024-2025 років застосовувати для населення тарифи на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання такі, які застосовувалися в опалювальному періоді 2020/2021 років, встановлені рішенням виконавчого комітету міської ради від 14.12.2018 № 871 — 1 762,76 грн/Гкал з ПДВ.

Також з 01.10.2024 затверджено економічно обґрунтовані двоставкові тарифи на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання для населення, бюджетних установ, організацій та інших споживачів Бориспільської міської територіальної громади з ПДВ згідно з відповідним додатком, опублікованим у рішенні виконкому. 

Тарифи встановлено без урахування витрат на утримання та ремонт центральних теплових пунктів, без урахування витрат на утримання та ремонт індивідуальних теплових пунктів.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама