Вихідці із Макарівської районної адміністрації зайняли керівні посади у Київській обласній раді

image
18 Травня 2019, 13:35
Поділитися:

Депутатська більшість в Київській обасній раді таємним голосуванням усунула з посади представницю “Батьківщини” Ганну Старикову та її заступника – “укропівця” Володимира Майбоженка. Серед нового керівного складу давно відомі обличчя.

17 травня 2019 року  на сесії Київоблради, яка проходила на 7-му поверсі, у залі облдержадміністрації депутатська більшість таємним голосуванням усунула з посади представницю “Батьківщини” Ганну Старикову та її заступника – “укропівця” Володимира Майбоженка. Замість Старикової головою облради обрали її колишнього заступника – представника “Радикальної партії Олега Ляшка” Миколу Стариченка. Кандидатури двох заступників розподілилися таким чином: один портфель відійшов до депутатки від “БПП” Тетяни Семенової, а інший – до очільника фракції “Наш край” Ярослава Добрянського

Фактично протистояння у Київоблраді загострилося за півроку до парламентських виборів через відсутність сесійних засідань і розподілу бюджетних коштів, які можуть істотно посилити позиції певних мажоритарників. Зміна керівного складу Київоблради ясно говорить про посилення позицій партії БПП адже один із заступників, Тетяна Семенова, прямо представляє цю політичну силу, а інший, Ярослав Добрянський, є представником партії-сателіта політичної сили БПП “Наш край”.

Цікаво, що обоє заступників є вихідцями із Макарівської районної державної адміністрації Київської області. Так, Тетяна Семенова є чинним головою Макарівської райдержадміністрації і обіймає цю посаду з 2015 року, а Ярослав Добрянський очолювал Макарівську райдержадміністрацію у 2011-2013 роках. Втім, поки невідомо як вплинуть нові призначення на формування порядку денного у Макарівському районі і чи призведуть вони до посилення впливу БПП та екс-регіоналів на противагу послаблення позицій партії ВО “Батьківщина” у цьому регіоні.

За інформацією видання Моя Київщина, у 2015 році на Добрянського була покладена важлива місія – створити більшість у обласній раді разом з БПП, на чолі якого тоді стояв Лев Парцхаладзе. Добрянський окрім “Нашого Краю” мав підтягнути голоси з інших фракцій. Тоді обрати головою облради мали Олександра Горгана. Взамін Добрянський, нібито, мав отримати крісло заступника голови облради. Але в останній момент голосів не вистачило, і головою облради стала Ганна Старикова.

Джерело: МИСТОИНФОРМ