Виділено кошти на ремонт котла на котельні, що на вулиці Княгині Ольги

Виділено кошти на ремонт котла на котельні, що на вулиці Княгині Ольги
18 Вересня 2024, 14:24
Поділитися:

Котельня на вул. Княгині Ольги має досить поважний вік і забезпечує теплом центр міста Борисполя. До неї підключено три дитсадки, ліцей імені Головатого, прокуратуру, податкову, міську раду, районну військову адміністрацію, а ще житлові будинки, зокрема, на вулицях Гоголя та Глибоцькій.

Директор КП ТМ «Бориспільтепломережа» Маріанна Желєзко неодноразово на планових нарадах порушувала питання щодо необхідності серйозного ремонту її котлів. «Вістям» вона розповіла, що на котельні працюють два котли, встановлені ще у 90-х роках минулого століття — їм більше 32-х років. Гарантійний термін експлуатації таких котлів 25 років. За ці роки котлам жодного разу не робили капітальних ремонтів. 

Маріанна Желєзко пояснила, що складовою котла є внутрішні трубопроводи, у яких циркулює і нагрівається теплоносій. Є екранні труби, діаметром 57 мм, із яких вода потрапляє до конвективної частини — це густе переплетіння трубок діаметром 28 мм. Зсередини у трубах осідає накип. Їх потрібно було чистити і промивати кожного року, щоб той накип виводити. Але цього не робили роками. Через накип опір котла збільшується. Після стількох років без капітального ремонту для конвективної частини навіть хімічна очистка може бути небезпечною. Щоб забезпечити безперебійну роботу котла, необхідно замінити його конвективну частину. За підрахунками фахівців Бориспільтепломережі, на ці роботи потрібно до 1 млн 200 тис. грн. У цю суму входить не лише заміна самої конвективної частини котла, але й роботи по ізоляції та обмурівці котла. 

З проханням про виділення коштів на ремонт Маріанна Желєзко звернулася до міської влади, адже власні фінансові можливості підприємства сьогодні цього не дозволяють. Озвучуючи проблему під час засідання комісії з питань планування бюджету, керівник підприємства повідомила, що Устимівський завод готовий за два тижні зробити конвективну частину для Бориспільтепломережі і наголосила, що сьогодні дуже важливо не втратити час.

Депутати змогли виділити підприємству 1 млн грн. Таке рішення було прийняте на сесійному засіданні Бориспільської міської ради 13 вересня 2024 року. 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама