Вибух та посічені дерева: яким буде Меморіальний комплекс «Героям-киянам»

image
23 Вересня 2019, 12:03
Поділитися:

У Києві обрано переможця конкурсу на кращий проєкт Меморіального комплексу «Героям-киянам». 

В основі композиції скульптурної групи закладено ідею історії про громадян-патріотів, які рушили на захист своєї Батьківщини від ворожої навали. Про це розповіли у Департаменті містобудування та архітектури. 

Завдання було надвідповідальне і 10 учасників з 12-ти впоралися з умовами конкурсу. Після доопрацювання проекту-переможця він має з’явитися у парку «Хрещатий» на розі вулиці Михайла Грушевського та Петрівської алеї у Печерському районі,коментує директор Департаменту містобудування та архітектури – Головний архітектор Києва Олександр Свистунов.

Автором проекту-переможця є київська архітекторка Наталія Абанькова. За її словами, символ сходу, що зображений з північно-східної сторони скульптурної групи, там не просто так, адже історично склалося, що основні загрози незалежності надходили саме зі сходу. Через втрати і боротьбу, які символізують вибух та посічені дерева, завдяки Героям-захисникам українське суспільство прямує до світлого майбутнього, зазначає авторка.

З проєктами другої та третьої премій можна ознайомитися за посиланням

Виставка проектів-учасників знаходиться у відкритому доступі в Центральному будинку архітектора (3 поверх) за адресою: вул. Грінченка, 7.

Нагадаємо, що меморіал Героям-киянам обрали з-поміж 12 проєктів.

Читайте більше цікавих новин у рубриці “Неофіційно”

Джерело: Вечірній Київ