Вибір стійки Casio для цифрових піаніно: поради спеціаліста

Вибір стійки Casio для цифрових піаніно: поради спеціаліста
26 Лютого 2024, 15:12
Поділитися:

З одного боку вибір стійки Casio для цифрових піаніно https://casio.muzline.ua/stoyki-dlya-tsifrovih-pianino/ може здатися банальною задачею, з якою впорається навіть дитина, а з іншого – підтвердженого практикою – це важливе рішення, яке вплине на досвід музиканта, його ефективність та успішність у виконавстві. Добре підібраний аксесуар забезпечує такі важливі аспекти музикування, як стійкість та стабільність інструмента у просторі, безпека і піаніно, і музиканта під час навіть найекспресивнішої гри і багато іншого, про що експерт інтернет магазину Музлайн розповість докладніше в матеріалі, створеному для нашого порталу. 

Які існують варіанти

Строго кажучи, варіантів стійок для цифрових піаніно Casio не так вже й багато – а точніше, він один. Це так звані корпусні або напів корпусні стійки, виготовлені із ДСП або схожого матеріалу. Серед їх особливостей принципово важливими є кілька пунктів:

  • вони не розраховані на багаторазове складання-розкладання, це хороший вибір для стаціонарного розміщення інструмента в приміщенні або на сцені;
  • вони дозволяють закріпити корпус піаніно, тобто, об’єднати його зі стійкою, тим самим впровадивши максимально можливий рівень безпеки і для інструмента, і для музиканта;
  • як виходить із попереднього пункта, моделі піаніно і стійки мають бути узгоджені, тобто цей аксесуар не універсальний, хоча для декількох моделей інструментів може підходити один і той самий тип стійок;
  • корпусні стійки не регулюються – тож за параметром адаптивності та персонаізваності вони мають найнижчі бали, хоча з точки зору формату і акустичне піаніно неможливо підлаштувати під вимоги музиканта, тож, вочевидь, це найнеоднозначніший пункт, за яким можна було б оцінювати функціонал аксесуара. 

Не менш важливий аспект – вартість корпусної стійки. Вони, скажімо так, зовсім недешеві, особливо у порівнянні з альтернативою, про яку мова піде далі.

стійки

Хрестова стійка – легка, мобільна, дешева. Вона від початку орієнтована на використання із синтезаторами, але за необхідності може використовуватися і як “походний” варіант для цифрового піаніно. На відміну від корпусної стійки, на хрестовій неможливо закріпити інструмент, а отже досягти аналогічного рівня безпеки та комфорту. Але в окремих випадках це може спрацювати. Фахівці інтернет магазину Muzline радять розглядати цей варіант лише коли інших немає, та продумати момент із тим, як зафіксувати корпус піаніно на хрестовій стійці задля більшого контролю під час гри.