Вулиця Сагайдачного може перестати бути пішохідною

image
22 Травня 2020, 16:47
Поділитися:

Пішохідна зона на Подолі під загрозою. Окружний адміністративний суд м. Києва визнав протиправним та скасував розпорядження КМДА про обмеження руху транспортних засобів по вул. Петра Сагайдачного.

Про це свідчить рішення від 18 травня, пише видання Наші Гроші.

Зокрема, міська влада встановила пішохідну зону на Контрактовій площі та по вул. Петра Сагайдачного до вул. Андріївської. Для цього навіть встановили спеціальні перешкоди для авто.

Також цим розпорядженням запроваджено односторонній рух  по: вул. Братській від вул. Андріївської до вул. Іллінської; вул. Покровській від будинку №8 на Контрактовій площі до вул. Андріївської; вул. Іллінській від вул. Братської до Контрактової площі; Контрактовій площі від вул. Іллінської до вул. Григорія Сковороди.

 Суд проаналізував законодавство, чинне на момент прийняття вказаного рішення КМДА, і дійшов висновку, що органи місцевого самоврядування мають право лише тимчасово обмежувати рух транспортних засобів на вулицях при проведенні ремонтних та інших робіт або проведенні народних гулянь та інших масових заходах, – пояснюють у виданні.

Як зазначив суд, можливість встановлення повної заборони транспортних засобів на вулицях передбачена лише для окремої категорії транспортних засобів та у виключних випадках. Повноваження органів місцевого самоврядування на повну безстрокову заборону руху транспортних засобів на вулицях законодавством не передбачена, резюмував суд.

Позов про скасування розпорядження КМДА від 28.07.2017 № 912 подали 6 фізичних осіб.

Наразі ще немає офіційної реакції від міської влади. Але у соціальних мережах уже розгорнулися дискусії, кияни уже звикли до пішохідного Подолу, і не готову поступатися місцем ватомобілям.

Титульне фото УНІАН

Слідкуйте за актуальними новинами на наших каналах у Telegram та Facebook.

Джерело: Вечірній Київ