Всі комунальні підприємства підтвердили потребу укріплення Кловського схилу та завершення будівельних робіт, – ТОВ “Будінформ”

image
11 Липня 2023, 15:15
Поділитися:

11 липня 2023 г. 15:15

Будівельна компанія “Будінформ” проведе у найкоротші терміни укріплення зсувонебезпечного Кловського схилу. Це зроблять згідно рішення робочої групи Київської міської ради при постійній комісії з питань архітектури та містобудування, яким “Будінформ” зобов’язали у найкоротші терміни завершити такі роботи.

Про це в коментаріKВ заявила адвокат ТОВ “Будінформ” Марина Чебан.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Починаючи з 28 квітня 2023 року впродовж 2 місяців ТОВ “БУДІНФОРМ” доводили доцільність інженерного захисту частини Кловського Схилу на земельній ділянці Мечникова 7-Б. Землекористувачем надано усю дозвільну документацію, що погоджена усіма компетентними органами та комунальними установами. За участю незалежних експертів та на основі наукових досліджень КНІСЕ було обґрунтовано нагальну потребу завершення на земельній ділянці заходів з укріплення схилу та реконструкції дощової каналізації (відведенню стоків). Закладено позитивні основи для подальшої комунікації з місцевими мешканцями”, – заявила адвокат.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

За її словами, потреби мешканців щодо благоустрою та прибудинкової території будинків, що знаходяться в зоні впливу будівництва, також будуть враховані.

“Всі комунальні підприємства підтвердили потребу укріплення схилу та завершення будівельних робіт на земельній ділянці. До розгляду надано документацію що підтверджує дійсність містобудівних умов та обмежень, відповідність проектної документації вимогам чинного законодавства та будівельних норм. В результаті роботи Групи були зняті усі питання щодо ймовірності порушення забудовником ТОВ “БУДІНФОРМ” землекористування ділянкою”, – додала Марина Чебан.

Нагадаємо, на минулому тижні робоча група Київської міської ради при постійній комісії з питань архітектури та містобудування прийняла рішення, яким компанії-орендарю земельної ділянки біля зсувонебезпечної частини Кловського узвозу ТОВ “ Будінформ” наказується у найкоротші терміни зробити укріплення схилу та забезпечити технічне обслуговування протизсувних споруд.

Присутніми та запрошеними на комісію також стали представники КК “Київавтодор”, КП “СУППР”, ініціативної групи “Клов”, мешканці будинків по вул. Мар’яненка, 14, представники ГО “Не мовчи” та ТОВ “БУДІНФОРМ”.

Читайте: Київміськрада змусила орендаря земельної ділянки на Мечникова 7-Б ТОВ “Будінформ” укріпити зсувонебезпечний Кловський схил

Фото: соцмережі

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона