Вшанувати академіків: у Києві встановлять три меморіальні дошки на честь видатних учених

image
11 Вересня 2019, 19:07
Поділитися:

Аби вшанувати видатних учених, які жили та працювали у Києві, на трьох установах Національної Академії наук України, встановлять меморіальні дошки, присвячені Дмитру Гродзинському, Олександру Возіанову та Генріху Коху.

Про це йдеться у відповідному Розпорядженні КМДА № 1582 від 05 вересня 2019 року.

Відповідно до розпорядження КМДА від 28.04.14 «Про деякі питання встановлення пам’ятних знаків в місті Києві», встановити меморіальні дошки в місті Києві згідно з додатком до розпорядження, – говориться у тексті документу.

Як зазначається у Додатку, перша меморіальна дошка буде встановлена на честь видатного вченого, фізіолога рослин та радіобіолога, академіка НАН України, заслуженого діяча науки і техніки Дмитра Гродзинського.

Вона розміститься за адресою вул. Васильківська, 31/17 на фасаді будівлі інституту фізіології рослин та генетики НАН України.

Друга меморіальна дошка буде присвячена українському медику, президенту Академії медичних наук України, видатному хірургу Олександру Возіанову та встановлена за адресою вул. Володимира Винниченка, 9-а — на фасаді будівлі Інституту урології НАН України, директором якого був учений.

Третя меморіальна дошка на честь українського вченого-агронома Генріха Коха розміститься за адресою вул. Героїв Оборони, 10 — на фасаді будівлі Національної наукової сільськогосподарської бібліотеки НАН України.

Фінансування робіт зі встановлення цих меморіальних дошок відбуватиметься за рахунок залучених позабюджетних коштів.

Відповідальність за утримання та збереження дошок нестимуть установи, на фасаді яких вони встановлені.

Нагадаємо, на Троєщині встановили меморіальну дошку загиблому політологу.

Ми є в Telegram (стеж за збоями в міському транспорті з нами).

Джерело: Вечірній Київ