ВШАНУВАННЯ ВОЇНІВ –АФГАНЦІВ «У їхній долі був Афганістан»

image
18 Лютого 2019, 12:27
Поділитися:

На Меморіалі воїнам-інтерналістам, полеглим під час бойових дій в Республіці Афганістан, що розташований поруч з районним Будинком культури, відбувся мітинг, в якому брали участь голова райдержадміністрації В.В.Галюк, голова районної ради В.В.Гриша, секретар міської ради В.О.Бондарь, голова районної Спілки воїнів-інтернаціоналістів В.А.Годованюк, голова громадської організації ветеранів 2-ї Світової війни і праці М.І.Шевчук, голова громадської організації «Спілка учасників АТО Сквирщини» О.О.Редюк, ветерани -афганці, представники громадськості і ЗМІ.

Хвилиною Мовчання присутні вшанували бійців, що загинули у Республіці Афганістан при виконанні інтернаціонального обов’язку. Зокрема, це були і жителі Сквирського району Сергій Альошин з села Токарівки, Петро Петюра з села Кривошиїнці, Микола Слобідський з села Малі Лисовці, Олег Оскілко з села Таборів та Анатолій Коноплястий з села Великі Єрчики.

До присутніх звернувся з промовою голова райдержадміністрації В.В. Галюк, в якій наголосив: «Сьогодні ми зібралися на цьому святому місці, біля

пам’ятника воїнам – інтернаціоналістам, щоб відзначи 30 річницю виведення військ з Афганістану. З 28 грудня 1979 року по 15 лютого 1989 року цілком офіційно там служили, а точніше – воювали, десятки тисяч наших молодих співвітчизників.

Я дякую всім тим, хто віддав свій час війні в Афганістані, тим, хто завжди приходив на допомогу побратимам, матерям і дружинам, які чекали своїх героїв вдома… . Це було славне продовження доблесті і патріотизму, закладене нашими батьками і дідами у часи 2-ї Світової війни, яке генетично передалося нам у Афганістані і нашим дітям, що боронять суверенітет держави сьогодні на Південному Сході України.»

Голова райдержадміністрації В.В.Галюк подякував матері Анатолія Коноплястого – Ніні Григорівні за достойне виховання сина героя і вручив їй букет квітів.

Слова подяки воїнам-інтернаціоналістам лунали від голови районної ради В.В.Гриші.

У свою чергу голова районної організація Спілки ветеранів Афганістану (воїнів – інтернаціоналістів) В.А.Годованюк подякував районній владі за турботу і увагу до воїнів-афганців.

 

Воїни-афганці, керівництво району і представники громадськості поклали квіти до Пам’ятних Знаків загиблим бійцям під час війни в Афганістані і антитерористичній операції, Героям України у 2-й Світовій війні та Героям

Небесної Сотні і всім борцям за незалежність України.

 

Аматорська поетеса Людмила Гриценко прочитала власну поезію на Афганську тематику.

У дзеркальній залі районного Будинку культури присутні мали змогу ознайомитися з фотовиставкою, присвяченою Афганським подіям і їх учасникам зі Сквирського району. Василь Васильович Галюк подякував організаторам за чудове оформлення і гарні фотографії, які на сьогодні стали історичними.

В залі районного Будинку культури, під оплески присутніх, ведуча прочитала вітальну телеграму Президента України Петра Олексійовича Порошенка воїнам-афганцям.

Голова адміністрації В.В.Галюк разом з головою райради В.В.Гришою і головою РО Спілки ветеранів Афганістану (воїнів – інтернаціоналістів) В.А.Годованюком нагородили за активну громадську позицію, проявлену військову доблесть та з нагоди відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав урочисто нагородили воїнів-афганців орденами «30 років з Дня виведення військ з Афганістану», медалями «Обов’язок виконаний з честю» та Почесними Грамотами.

Грамоти від народного депутата України В.І.Гудзенка ряду воїнів вручив голова районної ради В.В.Гриша.

Секретар міської ради В.О.Бондарь нагородила Грамотами Сквирської міськради ветеранів війни в Афганістані.

Присутні з задоволенням і хвилюванням прослухали концерт місцевих аматорських колективів і виконавців, присвячений 30-річчу виведення військ з Республіки Афганістан.

В усіх православних храмах 15 лютого 2019 року були відправлені панахиди за загиблими і померлими воїнами-афганцями та відслужені молебні за здравіє воїнів-інтернаціоналістів, що брали участь у заходах.

Джерело: Сквира.info